Top

Pasi Kainulainen

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Pasi Kainulainen on IT-alan kouluttaja ja konsultoija, web-kehittäjä (web developer) ja koodari, graafinen suunnittelija, IT-kirjailija ja videoalan ammattilainen. Pasi aloitti työt IT-alalla 90-luvun loppupuolella, joten Pasilla on jo yli 20-vuoden kokemus alalta. Pasi on synnynnäinen graafikko ja kuvittaja, sillä alkuvaiheessa harrastuksiin kuuluivat esimerkiksi kuvittaminen ja maalaus perinteisin menetelmin. Web-kehitys ja koodaus tulivat kuitenkin mukaan jo IT-uran alkuvaiheessa. ja nykyisin Pasi voi yhtä hyvin tehdä verkkosivujen ja verkkopalveluluiden UI- tai UX-suunnittelua ja konseptointia tai vaikkapa kuvitustyötä, kuin myös koodatata sekä Frontend- että Backend-puolella käyttäen useampia eri verkkosivuihin liittyviä ohjelmointikieliä. Lisäksi Pasi on videokuvaaja ja -editoija ja pystyy toteuttamaan myös animaatiot, liikegrafiikat, erikoistehosteet ym. Kaiken kaikkiaan Pasi on erittäin innostunut kaikista mediaan ja IT-alaan liittyvistä tuotannoista ja projekteista.

CEO, Mixtum

Oman yrityksen, Mixtumin, Pasi perusti vuonna 2003 ja Pasi on edelleen yrityksen toimitusjohtaja ja omistaja. Mixtum on samalla sekä IT-alan koulutus- ja konsultointikeskus että mainostoimisto ja digitoimisto. Mixtum on Pasin johtamana kasvanut ja monipuolistunut vuosi vuodelta ja vuosi 2019 on tällä hetkellä yrityksen paras tulos kautta aikojen.

Pasi Kainulainen, CEO / Mixtum
Pasi Kainulainen on IT-alan ammattilainen sekä Mixtumin toimitusjohtaja ja perustaja.

Koulutus ja konsultointikokemus

Pasi Kainulainen on toiminut monipuolisesti ja menestyksekkäästi lukuisissa IT-alan koulutus- ja konsultointitehtävissä reippaasti yli 20 vuoden ajan. Oli kyse sitten kaikille avoimesta lähikurssista, verkon kautta etänä ja livenä toimivasta verkkokurssista tai vaikkapa henkilökohtaisesta IT-valmennuksesta ja -konsultoinnista, Pasi pystyy suunnittelemaan ja toteuttamaan kouluskokonaisuudet ja jakamaan tietotaitoa oman pitkän kokemuksen ja tietotaidon ansiosta.

Parhaiten osaamisesta kertoo se, että samat tyytyväiset oppilaitokset, koulutuskeskukset ja yritysasiakkaat hyödyntävät Pasin jakamaa tietotaitoa vuosi toisensa jälkeen ja palaute on ollut aina erinomaista. Pääsääntöisesti kysyntä ohittaa tarjonnan ja Pasin kalenteri on buukattu parhaimmillaan useammaksikin vuodeksi eteenpäin. Varsinkin räätälöidyissä konsultoinneissa Pasi kannattaa varata apuun mahdollisimman hyvissä ajoin.

Web-kehittäjä, koodari ja WordPress-asiantuntija

Pasi ei pelkästään kouluta vaan johtaa Mixtumia ja työskentelee koko ajan erilaisissa IT-hankkeissa – nykyisin erikoisalana kaikki WordPress-pohjaiset verkkosivut ja verkkopalvelut. Pasi on ollut uransa aikana mukana lukemattomassa määrässä erilaisia verkkopalveluja joko projektivastaavana, suunnittelija, graafikkona, koodarina tai ulkopuolisena konsultoijana.

Koodaus- ja ohjelmointiosaaminen

Ohjelmointiosaaminen ei rajoitu pelkästään näihin, mutta varsinkin seuraavat kielet ovat hyvin hallussa:

 • PHP ja MySQL
 • HTML5 ja CSS3
 • Sass ja tarvittaessa myös Less
 • JavaScript ja XML
 • Vue ja jQuery, mutta jonkin verran myös React, Node, Angular ja muut frame-workit
 • Lisäksi hieman kokemusta esim. Unity-maailmasta ja C#-koodauksesta
 • Muutamat kivikautiset kielet, kuten Lingo, Pascal jne 🙂

Graafinen suunnittelu, kuvitus, animointi, editointi ja muu softaosaaminen

Softapuolella Pasi on ammattilainen erityisesti seuraavissa aiheissa (ja monista näistä aiheista Pasi on kirjoittanut aivan omia IT-alan oppikirjoja):

 • Adobe After Effects
 • Adobe Animate
 • Adobe Character Animator
 • Adobe Photoshop
 • Adobe InDesign
 • Adobe Illustrator
 • Adobe Premiere Pro
 • Maxon Cinema 4D
 • WordPress (myös nykyisin vähemmälle jääneet Drupal, Joomla ja vastaavat)

Edellisten lisäksi on valtava joukko muita sovelluksia, joita Pasi käyttää enemmänkin satunnaisesti, kuten 3DS Max, Maya, Unity, Toon Boom Studio, Inkscape jne. sekä myös täysin online-pohjaiset projektinhallinta- ja tiimipalaverisoftat tms.

Oppikirjat, opetusvideot ja muut koulutusmateriaalit

Pasi julkaisee sekä perinteistä kirjapainoa varten tehtyjä IT-oppikirjoja että digitaalisessa muodossa olevia online-opetusmateriaaleja, kuten kirjoja ja opetusvideoita. Pasin käsialaa ovat erityisesti velhon käsikirja -perheen käsikirjat ja videotuotteet. Velhon kirjasarjaa hyödyntävät myös muutamat koulutuskeskukset ja oppilaitokset omassa opetuskäytössään. Mixtum tarjoaa myös velhon videomuotoisia opetuskokonaisuuksia omassa mixtum.shop-verkkokaupassa.

Sisältö kuuluu kategorioihin

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä