Top

Verkkokaupan tai nettikaupan perustaminen

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Mixtum suunnittelee ja toteuttaa verkkokaupat,. nettikaupat ja muut myyntiä tukevat verkkopalvelut. Verkkokaupan etuna kivijalkakauppaan on, että tuotteet voidaan ostaa mihin kellonaikaan tahansa – vaikka suoraan kotisohvalta! Hyvin suunniteltu verkkokauppa tekee ostamisesta helppoa ja samalla tuotteet käyvät paremmin kaupaksi.

Verkkokauppa se on, joka kannattaa!

Verkkokauppa toimii pöytäkoneella sekä tablet- ja mobiililaitteella

Verkkokauppaostokset lisääntyvät koko ajan Suomessa ja muualla maailmassa. Verkkokaupan tai nettikaupan pitäminen on paljon kustannustehokkaampaa kuin kivijalkakaupan. Hyvin toteutettu verkkokauppa palvelee asiakkaita käyttöjärjestelmästä tai laitteesta riippumatta. Tuotteet voidaan esitellä hyvinkin tarkasti (kuvat, videot tai jopa 3D-mallit) ja itse ostotapahtuma saadaan helpoksi.

Rekisteröityneille asiakkaille voidaan tarjota lisäpalveluja tai vaikkapa alennuksia. Verkkokauppaan integroidun asiakastilin avulla kauppiaalle tallentuu myös paljon arvokasta tietoa siitä, kuinka anonyymi henkilö löysi tuotteen ja päätyi ostamaan sen. Halutessa voidaan myös seurata asiakkaan ostokäyttäytymistä ja tarjota hänelle uusia ja sopivia tuotteita aiempien ostoksien perusteella.

Perinteiseen kivijalkakauppaan verrattuna tuote voidaan ostaa vaivattomasti – vaikkapa tablet-laitteella kotisohvalla loikoillen!

Sopivan verkkokauppa-alustan valitseminen

Ensimmäinen asia on sopivan verkkokaupan eli verkkokauppa-alustan valinta. Erilaisia vaihtoehtoja on paljon ja jokaisessa on omat hyvät ja huonot puolensa. Hinta vaihtelee myös paljon ja parhaimmillaan verkkokaupan voi perustaa jopa täysin ilmaiseksi. Ilmaisella ratkaisulla ei tosin pääse kovinkaan pitkälle, jos kyse on ammattimaisesta toiminnasta ja tuotevalikoima laaja. 

Sopivan verkkokauppa-alustan valinnassa kannattaa miettiä jo tulevaisuuteen. Edullinen verkkokaupparatkaisu saattaa hyvinkin riittää pitkälle varsinkin, jos tuotteita toimitetaan vain Suomen rajojen sisällä, mutta kansainvälisesti toimivan verkkokaupan suunnittelu ja toteutus vaatii paljon enemmän. Esimerkiksi kieliversioiden tekeminen voi olla joillakin alustoilla melko vaikeaa tai jopa mahdototnta. Muista myös, että koska yhä suurempi osa kuluttajista tekee nettiostokset mobiililaitteilla, verkkokaupan tulee olla helposti ja esteettömästi käytettävissä millä tahansa laitteella.

Koska verkkokaupparatkaisun valinta riippuu siitä mitä ja miten haluat myydä, alle on koottu muutamia erilaisia verkkokaupparatkaisuja.

Shopify

Shopify on helppokäyttöinen suljetulla palvelimella toimiva verkkokaupparatkaisu.

Shopify on erityisen helppokäyttöinen ja avoimesti hinnoiteltu verkkokauppa-alusta, joka soveltuu hyvin sekä kansainväliseen että myös Suomen markkinoille suuntautuvaan kauppaan. Kyseessä on valmis alusta siinä mielessä, että et tarvitse erillistä hosting-palvelua. Shopifyin alustalla toimii tällä hetkellä yli 500 000 aktiivista verkkokauppaa.

Shopifyn halvin maksutaso on 29 $ per kuukausi ja siitä saa alennusta, jos maksaa vuoden tai kaksi ennakkoon. Laajempaan verkkokauppaan on tarjolla Advanced-maksutaso, jonka hinta on 299 $ per kuukausi. On kuitenkin huomattava, että Shopify ottaa lisäksi 0,5 % – 2,0 % suuruisen provision verkkokaupan myynnistä, mikäli käytät ulkopuolisia maksupalveluja, kuten kotimainen Checkout tai vaikkapa PayPal. Tämän päälle tulee vielä maksunvälittäjän kulut.

Huonoja puolia Shopifyn suhteen ovat ne, että koska kyseessä on suljettu ja Shopifyn omalla palvelimella toimiva ratkaisu, verkkokaupan oma kustomointi ja räätälöinti ei onnistu samaan tapaan, kuin joissakin muissa avoimissa ratkaisuissa. Lisäksi Shopify-verkkokauppaa ei ole täysin käännetty suomeksi, joten ainakin osa teksteistä pitäisi kääntää itse. Verkkokauppa-alusta ei ole muutenkaan suomeksi, joten englanninkielen taito on tarpeen.

WooCommerce

WooCommerce on suosittu ja monipuolinen WordPress-alustalla toimiva verkkokaupparatkaisu.

WooCommerce on ilmaisen ja avoimeen lähdekoodiin perustuvan WordPress-sisällönhallintajärjestelmän ilmainen lisäosa. WooCommercen avulla lisätään verkkokauppa jo olemassa olevaan WordPress-muotoiseen sivustoon. WordPress-sivusto voidaan perustaa pelkästään tulevaa verkkokauppaa varten, mutta WooCommerce tosiaan mahdollistaa verkkokaupan asentamisen ja integroinnin jo olemassa olevaan WordPress-muotoiseen verkkosivustoon. On huomattava, että WordPress toimii moottorina jo yli 65 % kaikista maailman julkaisujärjestelmillä toteutetuista verkkosivustoista ja 36 % ylipäänsä kaikista maalman verkkosivuista. WooCommerce taas on maailman käytetyin verkkokauppa-alusta.

WooCommercen hyvä puoli on siinä, että monilla yrityksillä on jo olemassa WordPress-muotoiset sivut, joihin verkkokauppa saadaan mukaan. Mikäli aiempaa sivusto ei vielä ole, sellainen voidaan ilmaiseksi perustaa. WooCommerce ei itsessään sisällä mitään kuukausi- tai provisiopohjaisia veloituksia. Kuluja tulee lähinnä siitä, että WordPress-sivuille pitää valita jokin sopiva hosting-palvelu ja domain. Lisäksi, vaikka sekä WordPressin että WooCommercen saa asennettua itse jopa täysin ilmaiseksi, WordPress- ja WooCommerce-sivujen rakentaminen kannattaa jättää ammattilaisille, koska silloin sekä sivut että verkkokauppa voidaan suunnitella vapaasti ja kustomoida sekä ulkoasun ja toiminnallisuuksien osalta täysin asiakkaan tarpeita ajatellen. Tällöin sekä sivuston että verkkokaupan suunnittelu ja tekninen toteutus liikkuu halvimmillaan noin muutamassa tuhannessa eurossa.

WooCommercessa on helppokäyttöinen suomenkielinen hallintapaneeli, missä verkkokauppias voi itse luoda uusia tuotteita, tuoteryhmiä ja kampanjoita, sekä muuttaa verkkokaupan perusasetuksia, kuten toimitustapoja- ja hintoja, sekä maksutapoja. Woocommerceen löytyy myös runsain määrin erilaisia lisäosia, joiden avulla kauppaan voidaan lisätä uusia ominaisuuksia, kuten vaikkapa markkinointityökaluja, uusia maksu- ja toimitustapoja, erilaisia hakutoimintoja sekä aputyökaluja hakukoneoptimointiin.

WooCommerce-verkkokauppa sisältää muun muassa:

  • Monipuolinen tuotteiden hallinta ja sujuva tilausten käsittelyprosessi
  • Kaupasta voidaan toteuttaa kieliversioita
  • Tarvittaessa kuluttajia varten voidaan luoda asiakasrekisteri ja kirjautuminen omaan tiliin
  • Verkkokauppaan on integroitavissa monia suomalaisia maksupalveluita (Paytrail, Bambora jne.)
  • Alennuskoodit ja tarjousmyynnit
  • Hakukoneystävälliset URL-osoitteet ja metatiedot
  • Teksti-, kuva- ja mediasisältö on kauppiaan itsensä muokattavissa (ilman ohjelmointiosaamista)
  • Laaja valikoima sekä ilmaisia että maksullisia lisäosia, joiden avulla verkkokauppaa ja toimintoja voidaan laajentaa entisestään

Magento

Magento on laajempaan ja kansainväliseen myyntiin tarkoitettu verkkokaupparatkaisu.

Magento kannattaa todennäköisesti unohtaa, mikäli budjettisi verkkokaupan perustamiseen on alle 50 000€, etkä itse osaa valmiiksi käyttää Magenton alustaa. Magento on verkkokauppana suunniteltu isompia kauppoja varten, sillä sen Enterprise-lisenssi maksaa 18 000 € vuodessa. Magenton käyttöliittymäkin on suunniteltu selvästi enemmän vaativampia käyttäjiä ja sovelluskehittäjiä varten. Magenton vahvuuksia ovatkin sen täysi kustomoitavuus ja integraatiot ERP ja CRM-järjestelmiin. Mikäli suunnitelmissasi on valloittaa maailma ja kasvattaa kaupastasi erittäin iso, kannattaa Magentoa harkita verkkokauppa-alustaksi.

Verkkokaupan kustomointi ja tekninen toteutus

Teknisessä toteutuksessa Mixtum voi hyödyntää periaatteessa mitä alustaa tai verkkokaupparatkaisua tahansa, mutta me olemme erikoistuneet WordPress-pohjaisiin WooCommerce-verkkokauppoihin, jotka voidaan joko integroida osaksi yrityksen nykyisiä kotisivuja tai pitää erillisenä palveluna omassa osoitteessaan. WordPress-pohjainen WooCommerce-verkkokauppa onkin hyvin suosittu, edullinen ja tehokas verkkokauppa-vaihtoehto, joka on vieläpä kustomoitavissa.

Ennen verkkokaupan teknistä toteutusta kannattaa selvittää mihin kaikkiin muihin palveluihin verkkokauppa pitäisi integroida. On mahdollista rakentaa esimeriksi omia räätälöityjä integraatioita sekä yhdistää oma verkkokauppa kotimaisiin maksupalveluihin, toimitukseen ja seurantaan, uutiskirjepalveluihin, analytiikkapalveluihin jne. Lisäksi kannattaa lukea meidän verkkokauppiaan muistilista, joka sisältää paljon vinkkejä ja huomioita verkkokaupan perustamiseen liittyen.

Minkä tahansa verkkokaupparatkaisun valitsetkaan, tulee suurin haasteesi todennäköisesti olemaan ostavien asiakkaiden saaminen verkkokauppaasi. Mixtum on digimarkkinoinnin ammattilainen ja autamme sinua myös markkinnoinnissa, hakukoneoptimoinnissa ja monissa muissa asioissa siten, että saavutat verkkokaupastasi rahaa takovan bisneksen!

Ota yhteyttä niin keskustellaan tavoitteista tarpeista lisää.

Sisältö kuuluu kategorioihin

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä