Top

Hakusanamainonta ja Google Ads -mainonta

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Hakukonemarkkinointi (SEM, Search Engine Marketing) tai ns. hakusanamainonta toimii erinomaisena markkinointivälineenä esimerkiksi verkkosivuille, verkkokaupoille tai yksittäisille tuotteille. Hakusanamainonta taas on hakukonemarkkinoinnin muoto, joka tarkoittaa hakukoneiden hakutuloslistojen yhteydessä esitettävää mainontaa.

Hakusanamainonnassa maksat vain tuloksista eli siitä, kun joku napsauttaa mainostasi ja siirtyy sivuillesi. Mainoksesi näytetään automaattisesti, kun käyttäjä hakee tietoa hakukoneella käyttämällä sopivia hakusanoja. Hakusanamainonta ei kohdistu välttämättä vain Googleen, mutta Google Adwords -mainonta on ehdottomasti suosituin hakusanamarkkinoinnin muoto, koska Googlen hakupalveluita käytetään kaikista eniten.

Google Ads-mainonta pähkinän kuoressa

Google Ads -mainosjärjestelmässä mainostajat käyvät eräänlaista huutokauppaa mainospaikoista ja mainossanoista. Kullekin avainsanalle voidaan määrittää rahallinen panos, joka yhdestä napsautuksesta ollaan valmiita maksamaan. On mahdollista esimerkiksi panostaa erityisesti muutamaan tärkeään avainsanaan muita sanoja enemmän. Mikäli toinen mainostaja on valmis maksamaan tietysti sanasta korkeampaa napsautushintaa, voi hänen mainoksensa nousta näkyvämmälle paikalle.

Ei riitä, että olet valmis maksamaan mainossanoista kilpailijoitasi enemmän, vaan mainoksesi täytyy olla myös hyvin optimoitu. Google Google nimittäin laskee jokaiselle avainsanalle laatupisteen aina, kun hakukoneen käyttäjän haku vastaa mainostajan ilmoittamia avainsanoja. Laatupisteiden avulla Google huolehtii siitä, että käyttäjille näytetään mahdollisimman relevantteja mainoksia. Korkeat laatupisteet taas saavat aikaan sen, että mainokset näkyvät hakutuloksissa korkealla ja klikkaushinta pienenee.

Älä yritä löytää asiakkaita, vaan anna heidän löytää sinut!

Kukin mainostaja voi päättää oman päväbudjetin suuruuden, jonka hän on valmis maksamaan mainokseen kohdistuvista napsautuksista. Näin ollen mainoskampanja maksaa juuri sen verran kuin siihen halutaan panostaa eikä yllättäviä kuluja synny. Google Ads -mainonta voidaan aloittaa hyvinkin pienellä budjetilla, sillä halutessa kampanjan asetuksia ja avainsanojen panostuksen suuruutta voidaan muuttaa. Google Ads -mainonnan kannattavuutta voidaan seurata koko ajan web-analytiikan avulla.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä.

Sisältö kuuluu kategorioihin

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä