Top

Logon tai liikemerkin suunnittelu

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Logo tai ns. liikemerkki antaa mielikuvan yrityksestä. Se viestii yrityksestäsi ja yrityksen tasosta ja ammattimaisuudesta. Ehkäpä logo kertoo samalla jotain tarjotuista palveluistakin. Huonoimmassa tapauksessa logo karsii osan potentiaalisista asiakkaista pois. Hyvän logon tulisi olla ammatimaisesti suunniteltu ja ainutlaatuinen eikä pitäisi olla mitään tarvetta suunnitella logoa uudestaan vaikkapa vuoden tai parin kuluttua. Hyvä logo on tarpeeksi yksinkertainen, selkeä ja erityisesti mieleenpainuva. Se luo tunnettavuutta sekä herättää luottamusta asiakkaissa.

Logo luo persoonallisuudet

Valitettavasti erityisesti monet uudet yrittäjät ja yritykset sijoittavat vain vähän rahaa ja aikaa yrityskuvaansa eli yrityksen liikemerkkiin. Joissakin tapauksissa logon on pikaisesti ja puoli-ilmaisesti suunnitellut ystävä tai harjoittelija. Joillekin jopa riittää valmis fonttityyppi ja teksinkäsittelyohjelma.Olitpa sitten vasta aloittava yrittäjä tai pitkän linjan konkari, yrityksen logo on ehkä eniten mieleen jäävä asia koko yrityksen visuaalisesta ilmeestä. Tämän takia logo ei saisi olla hutiloiden tehty, vaan erityisesti ammattilaisyrityksen tulisi myös näyttää ammattimaiselta ja ammattilaiselta.

Logo tai liikemerkki luo yritykselle kasvot ja persoonallisuuden. Tuttu tunnus kuljettaa mukanaan mielikuvaa koko yrityksestä tai sen palveluista ja tuotteista.

Mitä logon suunnittelu maksaa?

Voit kertoa kertoa meille toiveita ja taustatietoa (käyttötarkoituksia), jolloin voimme paremmin arvioida logon suunnittelulle hinnan. Taustatiedon perusteella osamme myös suunnitella juuri sinulle ja juuri sinun toimintaan sopivan logon. Saat siitä itse asiassa useampia vaihtoehtoisia vedoksia tai malleja, joiden pohjalta lopullinen logo toteutetaan. Sinulla on myös oikeus toivoa vielä vedoksiinkin muutoksia – suunnitellaahan logo nimenomaan sinulle ja tarkoitus on saada siitä pitkäikäinen.

Toisin sanoen, logon suunnittelulle on vaikea antaa kiinteää hintaa, vaan kustannus on aina verrannollinen työn määrään. Joissakin tapauksissa logo pyritään luomaan nopeasti ja edullisesti ja joissakin isoissa brändeissä logoa halutaan hioa hyvinkin pitkään ja hartaasti. Riippuu siis myös osin asiakkaan budjetista, kuinka huolella logoa halutaan suunnitella.

Huomaa, että joissakin tapauksissa logon suunnittelun yhteydessä luodaan myös pakkaussuunnittelua, verkkosivujen suunnittelua tai luodaan kokonaisvaltainen yritysidentiteetti, jolloin voidaan miettiä sopiva yhteispaketti ja laskea sille vaikkapa kiinteä hinta.

Osta logo ammattilaiselta! Suurin osa yrittäjistä ja innokkaista harrastajista ei omaa riittävää graafista osaamista. Amatöörimäinen logo voi viedä potentiaalisen asiakkaan ostomotivaation jo alkuunsa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Sisältö kuuluu kategorioihin