Top

Taittotyöt, taittaminen ja graafinen suunnittelu

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Taitto (layout) on teoksen ulkoasun suunnittelua ja toteuttamista ja vaatii visuaalista silmää. Hyvin tehty taitto selkeyttää ja lisää teoksen ja sen sisällön kiinnostavuutta. Samalla se viimeistelee aineiston kirjapainokuntoon. Julkaisujen taittotyö itsessään koostuu useasta eri osa-alueesta kuten typografiasta, valokuvista, kuvituksista, graafeista sekä visuaalisista elementeistä. Näiden osa-alueiden valinnoilla on voimakas merkitys julkaisun tyylilajiin, kohderyhmään, selkeyteen, käyttötarkoitukseen ja tavoitteisiin.

Kirjan, lehden, esitteen, mainoksen tai muun julkaisun / painotyön taittaminen

Meiltä saat lumoavan ulkoasun moneen mediaan ja monia eri käyttötarkoituksia varten. Graafinen suunnitelma luodaan aina asiakasta varten ja asiakkaan näköiseksi. Emme käytä valmiita pohjia.

Me taiomme tyylikkään taiton sekalaisestakin alkuperäisaineistosta!

 • Kirjat ja lehdet
 • Esitteet, mainokset, flyerit ja julisteet
 • Vuosikertomukset, yritysesittelyt ym.
 • Pakkaussuunnittelu
 • Rollupit, banderollit ja mainoskytlit
 • Ikkunateippaussuunnittelu
 • Markkinointiviestintä ja mainonta
Mixtum taittotyöt ja muu graafinen suunnittelu

Huomaa, että meiltä voit tilata varsinaisen taittotyön lisäksi myös esimerkiksi kuvituspalveluita ja muita graafisen suunnittelun töitä. Aineistoja luodessa voimme hyödyntää joko omaa kattavaa kuva-arkistoamme, verkossa olevien kuvapankkien kuvamateriaalia tai asiakkaan omaa materiaalia. Tarvittaessa tarjoamme myös digikuvaus- / valokuvauspalveluja, jos mainosta varten tarvitaan juuri tietynlaisia kuvia. Joka tapauksessa saat kaiken tarvittavan yhdestä ja samasta paikasta, ilman kalliita välikäsiä!

Mitä taittotyöt pitävät sisällään?

Taittaminen on kokonaisvaltaista graafista suunnittelua. Se pitää sisällään muun muassa teksti-, kuva-, ja objektityylien asemoinnit (miltä tekstit, otsikot, ingressit, kuvat ja muut elementit näyttävät). Lisäksi taittotyöhön kuuluu esimerkiksi seuraavia työvaiheita:

 • Sivutyylin määrittäminen (palstat, marginaalit jne.)
 • Kuvien käsitteleminen painovalmiiksi
 • Tekstin, kuvien ym. sommittelu teoksen sivuille (voidaan hyödyntää tekstin kierrätystä ym. visuaalisia tehosteita)
 • Aineiston saattaminen painovalmiiksi pdf-tiedostoksi

Me kilpailutamme painotalot puolestasi, joten saat aina parasta laatua suhteessa parhaaseen hintaan.

Huomaa, että me emme ole kirjapaino tai painotalo, vaan suunnittelemme näyttävän ja laadukkaan aineiston ja lähetämme sen painettavaksi tai tulostettavaksi parhaaksi katsomaamme paikkaan. Kilpailutamme painotalot aina tapauskohtaisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia painotalojen ja niiden hintojen selvittämisestä. Toki, jos sinulla on jo tuttu painotalo, voimme luoda aineiston valmiiksi ja käyttää haluamaasi painotaloa. Näistä asioista on hyvä keskustella jo etukäteen, koska eri painotaloilla on hieman erilaisia vaatimuksia aineistojen suhteen.

Sisältö kuuluu kategorioihin