Top

Videotuotannot – kuvaus, editointi, animointi ja tehosteet

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Video on yksi nopeimmin kasvamimmista trendeistä ja tarpeista sekä mainospuolella, yritysten kotisivuilla että myös koulutus- ja opetuskäytössä. Verkkoon suunnitellut mainosvideot sekä tuote- ja yritysesittelyvideot kasvattavat suosiotaan kaiken aikaa, koska ne huomataan paremmin kuin perinteinen teksti tai still-kuva. Hyvin toteutetun videon avulla kerrot itsestäsi, yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi tehokkaasti ja koukuttavasti!

Videolla viet viestin perille lyhyessäkin ajassa. Voit hyödyntää videoita joko omilla kotisivuillasi tai esimerkiksi YouTube-palvelussa, johon ladataan valtavasti uutta videosisältöä joka päivä. Esimerkiksi Youtuben tai muiden some-kanavien avulla voit tavoittaa nekin asiakkaat, jotka eivät muuten olisi löytäneet verkkosivuilla esiteltyjen tuotteiden luo.

Haluatko laadukkaan markkinointivideon yrityksestäsi, joka toimisi verkkomarkkinoinnissa tai vaikkapa myyntimiehen apuna maailmalla? Me räätälöimme sinulle juuri oikean kokoisen ja budjettiisi sopivan paketin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Toteutamme kuvaukset modernilla tekniikalla nopeasti ja kustannustehokkaasti ja editoimme lopputuloksen taidokkaasti sisältäen halutessa animaatioita tai muita tehosteita. Otamme huomioon kaikki asiakkaan tarpeet ja toiveet ja halutessa voimme hyödyntää myös asiakkaan omaa materiaalia ja ottaa sitä mukaan editointivaiheessa.

Videon esitystapoja ja muotoja on monia erilaisia. Alla esimerkkejä vaihtoehdoista:

 • Yritysesittely
 • Tuote-esittely
 • Paikan tai toimitilan esittely
 • Muu markkinointivideo
 • Haastatteluvideo (esimerkiksi työnhaku tai rekrytointi)
 • Live-striimaus verkon välityksellä (YouTube, Zoom, Skype jne.)
 • Showreel-esitys
 • Koulutus- tai opastusvideo
 • 2D- tai 3D-Animaatio

Videokuvaus (4K, 8K, 360)

Videokuvausta tarvitaan luonnollisesti silloin, kun esimerkiksi luento, koulutus, tapahtuma, tilaisuus tai haastattelu halutaan taltioida tai esittää suoratoistona. Me panostamme koko ajan uusiin välineisiin ja toteutamme videokuvaukset modernilla tekniikalla. Kuvaamme sekä maalla, meressä että ilmassa ja käytämme 8K- ja 4K-kuvauskameroita, pienikokoisia Action-kameroita, 360-kameroita sekä live-striimaukseen soveltuvia laitteita. Voimme tulla kuvaamaan suoraan asiakkaan tiloihin esimerkiksi haastattelua, markkinointitilaisuutta, koulutustilaisuutta tai yritysesittelyä varten ja tarvittaessa tuomme mikrofonit, valot ja muut tarvikkeet. Voimme myös kuvata urheilu- tai muun Action-tapahtuman vaikkapa suoraan henkilön, eläimen tai ajoneuvon näkövinkkelistä käsin. Mahdollisuuksia on monia!

Videokuvaus ilmassa ja Drone-kuvaus

Mixtum hyödyntää droneja videokuvauksessa.

Hyödynnämme droneja eli kuvauskoptereita, joiden avulla pystymme tekemään näyttäviä ilmakuvauksia. Kun siis haluat videosi koostuvan osittain tai kokonaan korkeamman perspektiivin näkymistä, se onnistuu. Dronella tehtävät ilmakuvaukset antavat kirjaimellisesti uutta näkökulmaa perinteiseen videoon nähden. Ilmasta kuvattua materiaalia voidaan yhdistellä ongelmitta esimerkiksi mainos- ja yritysesittelyvideoihin. Alla on lueteltu muutamia erilaisia käyttökohteita mihin drone-kuvaus sopii erinomaisesti joko sellaisenaan tai osaksi laajempaa videota.

 • Asunnon ulkotilojen ja pihan esittely – vaikkapa asunnon myyntiä varten.
 • Hääjuhlat ja muut isommat juhlatapahtumat, jotka halutaan taltioida tai jättää muistoksi. Ilmasta voidaan kuvata esimerkiksi juhlapaikkaa paljon näyttävämmin.
 • Rakennusten, kattojen tai vaikka siltojen kunnon tarkistus.
 • Maa- ja metsätaloudessa voidaan hyödyntää metsien, peltojen ja muiden alueiden kartoittamista ja kuntoa.

Vaikka liki jokaisella on nykyisin käytössään vähintään jonkinlainen kamera (puhelin tai muu väline), se ei tarkoita sitä, että kaikki osaisivat kuvata hyvin ja että lopputulos olisi laadukas. Samaan tapaan droneja on nykyisin monellakin, mutta sekä niiden kameraominaisuuksissa että droneja ohjaavissa henkilöissä on eroja. Kannattaa siis panostaa ammattilaiseen.

Haluatko vaikkapa näyttävän esittelyvideon yrityksestäsi, jossa hienot lentokuvat ja kamera-ajot tuovat ohjelmaan lisää dynamiikkaa ja vauhtia? Tai tarvitsetko vaikkapa kiinteistöjen, talojen ja toimitilojen esittelyä? Drone-kuvaukset mahdollistavat paljon enemmän, kuin pelkkä valokuva.

Videon live-striimaus verkon välityksellä

Videot voidaan striimata livenä.

Varsinkin keväällä 2020 puhjennut Korona-pandemia lisäsi livenä verkon kautta striimattavien tapahtumien suosiota. Meillä on välineet kuvata mikä tahansa tilaisuus tai tapahtuma, joka halutaan välittää ja esittää livenä mutta etänä verkon avulla. Striimaus voi olla myös sellainen, jossa vaaditaan tietynlainen pääsy katsomaan videota (esimerkiksi rekisteröinti tai ainoastaan maksua vastaan) tai esitys voi olla kaikille avoin. Striimaus voidaan järjestää avoimena YouTuben kautta, jolloin katsojat voivat keskustella videon aikana chatin välityksellä tai video voidaan striimata esimerkiksi Zoom-verkkopalvelun avulla niin, että videon katselijat voivat olla live-yleisönä tai muuten osa esitystä: he voivat esimerkiksi kysyä tapahtuman aikana kysymyksiä suoraan videon välityksellä (joko mikrofonin kautta chat-viesteillä).

Videon jälkikäsittely ja editointi

Mixtum kuvaa, editoi ja taikoo kaikenlaiset videotehosteet ja animaatiot.

Videotuotanto pitää sisällään videon kuvaamisen lisäksi myös videon kokonaisvaltaisen loppuun saattamisen. Osallistumme mielellämme myös koko videotyön suunnitteluun, mutta tarvittaessa editoimme, leikkaamme ja trimmaamme videot tilaajan omien toiveiden mukaisesti. Videon taitava leikkaus, editointi, värisäädöt ja muut hienosäädöt tekevät siitä paljon miellyttävämmän katsoa sekä erityisesti ammattimaisemman, vaikka videota ei olisikaan kuvattu ja äänitetty kaikista parhaimmalla laitteilla. Huono värimaailma ja rakeinen kuva ei palvele mitään.  Sama on äänen suhteen: paitaa vasten rahiseva mikrofoni, tuulen aiheuttama humina tai häiritsevä taustameteli voi pilata muuten hyvän videon.

Olemme liikkuvan kuvan ja tehostetuotannon mestareita! Voit tilata meiltä vaikkapa pelkän intron tai muita videoon upotettavia tehosteita. Teemme graafista suunnittelua ja animointia myös muiden kuvaamiin videoihin.

Videon editoinnin ja jälkikäsittelyn aikana videoon voidaan lisätä grafiikkaa, logoja, tekstityksiä, kuvia, taulukoita, animaatiota, värikorjausta, tehosteita, spiikkiä ja musiikkia niin, että lopputuloksena on mahdollisimman siisti ja julkaisukelpoinen asiakasta palveleva video. Usein esimerkiksi laadukas äänimaisema ja siististi toteutetut grafiikat tekevät lopputuloksesta erittäin ammattimaisen ja tehokkaan. Me voimme tehdä videoon upotettavat grafiikat yrityksen brändin, tyylin ja värimaailman mukaisesti, jolloin videon viesti on mahdollisimman tunnistettava.

Videotuotannon tarkoitus?

Ennen kuvaamista on tärkeää kartoittaa videon tarkoitus, viesti, kohderyhmä ja muita asioita.

Jo ennen videon kuvaamista olisi tärkeä miettiä yhdessä videotuotannon tarkoitusta. Kartoitetaan kohderyhmä ja videon esityspaikat. Halutaanko video esittää vaikkapa YouTube-, Facebook- ja LinkedIn-palveluissa (tai muissa some-medioissa), yrityksen omilla kotisivuilla, kenties vaikkapa messuilla tai muissa julkisissa tapahtumissa isolta näytöltä tai vaikkapa livenä YouTuben tai Zoomin välityksellä. Vähintääkin seuraavat asiat pitäisi ottaa huomioon ennen, kuin videota aletaan kuvata.

 • Mietitään viesti, joka halutaan kertoa videolla. Ei kannata hypätä suoraan kuvaamaan.
 • Suunnitellaan kenelle viesti halutaan kertoa. Toisin sanoen päätetään kohderyhmä ja suunnitellaan lopputulos tätä ryhmää ajatellen.
 • Päätetään, mikä on toivottu reaktio videon nähneellä katsojalla.
 • Suunnitellaan, miten videon nähnyt henkilö saataisiin toimimaan toivotulla tavalla. Tämä voi olla ostopäätös, rekisteröinti tai vaikkapa pelkkä ohjaus yrityksen tai organisaation verkkosivuille.
 • Mietitään, missä valittuun kohderyhmään kuuluva katsoja voisi videon nähdä. Erilaisia kanavia on nykyisin useita ja sama video voidaan esittää samaan aikaan monessakin paikassa.

Videoiden julkaiseminen

Videot voidaan esittää esimerkiksi YouTube- ja Facebook-palveluissa.

Voit itse päättää missä haluat videon julkaista. Se voidaan laittaa suojatulle sivulle niin, että vain tärkeimmät asiakkaasi näkevät sen. Tai video voidaan julkaista nimenomaan mahdollisimman näkyvästi kotisivullasi, Youtubessa ja sosiaalisessa mediassa mahdollisimman suuren mainosarvon tavoittamiseksi. YouTuben ohella Facebook-mainonta on potentiaalinen kanava videon levittämistä ajatellen, sillä Facebookilla on yli 800 miljoonaa käyttäjää ja Facebook-markkinoinnissa voit kohdentaa videomainoksen tarkasti tietylle kohderyhmälle. Huomaa, että jos aiot markkinoida globaalisti, kannattaa luoda videosta tekstitetty tai selostettu kieliversio.

Videon hinta?

Mixtum tekee kaikki videotyöt edullisesti ja kustannustehokkaasti!

Mietitkö kuinka videon hinta muodostuu? Jokainen video on uniikki ja ainutkertainen ja jokaisen tuotannon optimaalisin toteutustapa on erilainen. Siksi meillä ei ole yleistä hinnastoa, vaan videotuotannon toteutustapa ja hinta sovitaan tilaajan kanssa aina esituotantovaiheessa. Katsoaan yhdessä sinun budjettiin ja tarpeisiin sopiva toteutus. Hyvin lyhyet kuvaukset tai editoinnit voidaan laskea suoraan tuntihinnaston mukaisesti, mutta yleensä sovimme kiinteän maksun etukäteen, jolloin asiakkaalle ei tule yllätyksiä loppuhinnan suhteen. Luonnollisesti ennalta sovitun hinnan määrittämiseen tarvitsemme tiedon kaikesta mitä projektiin liittyy, jotta voimme kartoittaa työmäärän. Myös esimerkiksi pääkaupunkiseudun ulkopuolelle tehtäviin kuvausmatkoihin lisätään matkakustannuksia.

Olemme erittäin edullinen videotuotantoja tarjoava yritys. Mikäli sinulla on sopiva projekti olemassa, kannattaa rohkeasti pyytää tarjous.

Sisältö kuuluu kategorioihin

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä