Top

Videotuotannot – kuvaus, editointi, animointi ja tehosteet

Video on yksi nopeimmin kasvamimmista trendeistä ja tarpeista sekä mainospuolella, yritysten kotisivuilla että myös koulutus- ja opetuskäytössä. Verkkoon suunnitellut mainosvideot sekä tuote- ja yritysesittelyvideot kasvattavat suosiotaan kaiken aikaa, koska ne huomataan paremmin kuin perinteinen teksti tai still-kuva. Hyvin toteutetun videon avulla kerrot itsestäsi, yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi tehokkaasti ja koukuttavasti!

Videolla viet viestin perille lyhyessäkin ajassa. Voit hyödyntää videoita joko omilla kotisivuillasi tai esimerkiksi YouTube-palvelussa, johon ladataan valtavasti uutta videosisältöä joka päivä. Esimerkiksi Youtuben tai muiden some-kanavien avulla voit tavoittaa nekin asiakkaat, jotka eivät muuten olisi löytäneet verkkosivuilla esiteltyjen tuotteiden luo.

Haluatko laadukkaan markkinointivideon yrityksestäsi, joka toimisi verkkomarkkinoinnissa tai vaikkapa myyntimiehen apuna maailmalla? Me räätälöimme sinulle juuri oikean kokoisen ja budjettiisi sopivan paketin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä. Toteutamme kuvaukset modernilla tekniikalla nopeasti ja kustannustehokkaasti ja editoimme lopputuloksen taidokkaasti sisältäen halutessa animaatioita tai muita tehosteita. Otamme huomioon kaikki asiakkaan tarpeet ja toiveet ja halutessa voimme hyödyntää myös asiakkaan omaa materiaalia ja ottaa sitä mukaan editointivaiheessa.

Videon esitystapoja ja muotoja on monia erilaisia. Alla esimerkkejä vaihtoehdoista:

 • Yritysesittely
 • Tuote-esittely
 • Paikan tai toimitilan esittely
 • Muu markkinointivideo
 • Haastatteluvideo (esimerkiksi työnhaku tai rekrytointi)
 • Live-striimaus verkon välityksellä (YouTube, Zoom, Skype jne.)
 • Showreel-esitys
 • Koulutus- tai opastusvideo
 • 2D- tai 3D-Animaatio

Videokuvaus (4K, 8K, 360)

Videokuvausta tarvitaan luonnollisesti silloin, kun esimerkiksi luento, koulutus, tapahtuma, tilaisuus tai haastattelu halutaan taltioida tai esittää suoratoistona. Me panostamme koko ajan uusiin välineisiin ja toteutamme videokuvaukset modernilla tekniikalla. Kuvaamme sekä maalla, meressä että ilmassa ja käytämme 8K- ja 4K-kuvauskameroita, pienikokoisia Action-kameroita, 360-kameroita sekä live-striimaukseen soveltuvia laitteita. Voimme tulla kuvaamaan suoraan asiakkaan tiloihin esimerkiksi haastattelua, markkinointitilaisuutta, koulutustilaisuutta tai yritysesittelyä varten. Voimme myös kuvata urheilu- tai muun Action-tapahtuman vaikkapa suoraan henkilön, eläimen tai ajoneuvon näkövinkkelistä käsin.

Videokuvaus ilmassa ja Drone-kuvaus

Hyödynnämme droneja eli kuvauskoptereita, joiden avulla pystymme tekemään näyttäviä ilmakuvauksia. Kun siis haluat videosi koostuvan osittain tai kokonaan korkeamman perspektiivin näkymistä, se onnistuu. Ilmasta kuvattua materiaalia voidaan yhdistellä ongelmitta myös esimerkiksi mainos- ja yritysesittelyvideoihin. Haluatko vaikkapa näyttävän esittelyvideon yrityksestäsi, jossa hienot lentokuvat ja kamera-ajot tuovat ohjelmaan lisää dynamiikkaa ja vauhtia? Tai tarvitsetko vaikkapa kiinteistöjen, talojen ja toimitilojen esittelyä? Drone-kuvaukset mahdollistavat paljon enemmän, kuin pelkkä valokuva.

Videon live-striimaus verkon välityksellä

Varsinkin keväällä 2020 puhjennut Korona-pandemia lisäsi livenä verkon kautta striimattavien tapahtumien suosiota. Meillä on välineet kuvata mikä tahansa tilaisuus tai tapahtuma, joka halutaan välittää ja esittää livenä verkon yli. Striimaus voi olla joko sellainen, jossa vaaditaan erityinen pääsy katsomaan videota (esim. maksua vastaan) tai esitys voi olla kaikille avoin. Striimaus voidaan järjestää avoimena YouTuben kautta, jolloin katsojat voivat keskustella videon aikana chatin välityksellä tai video voidaan striimata esimerkiksi Zoom-verkkopalvelun avulla niin, että videon katselijat voivat olla live-yleisönä tai muuten osa esitystä: he voivat esimerkiksi kysyä tapahtuman aikana kysymyksiä suoraan videon välityksellä.

Videon jälkikäsittely ja editointi

Mixtum videoeditointi

Videotuotanto pitää sisällään videon kuvaamisen lisäksi myös videon kokonaisvaltaisen loppuun saattamisen. Osallistumme mielellämme myös koko videotyön suunnitteluun, mutta tarvittaessa editoimme, leikkaamme ja trimmaamme videot tilaajan omien toiveiden mukaisesti. Videon editoinnin ja jälkikäsittelyn aikana videoon voidaan lisätä grafiikkaa, logoja, tekstityksiä, kuvia, taulukoita, animaatiota, värikorjausta, tehosteita, spiikkiä ja musiikkia niin, että lopputuloksena on mahdollisimman siisti ja julkaisukelpoinen asiakasta palveleva video. Usein esimerkiksi laadukas äänimaisema ja siististi toteutetut grafiikat tekevät lopputuloksesta erittäin ammattimaisen ja tehokkaan.

Olemme liikkuvan kuvan ja tehostetuotannon mestareita. Voit tilata meiltä vaikkapa pelkän intron tai muita videoon upotettavia tehosteita.

Videotuotannon tarkoitus?

Mixtum Youtube

Jo ennen videon kuvaamista olisi tärkeä miettiä yhdessä videotuotannon tarkoitusta. Kartoitetaan kohderyhmä ja videon esityspaikat. Halutaanko video esittää vaikkapa YouTube-, Facebook- ja LinkedIn-palveluissa (tai muissa some-medioissa), yrityksen omilla kotisivuilla vai kenties vaikkapa messuilla tai muissa julkisissa tapahtumissa isolta näytöltä. Vähintääkin seuraavat asiat pitäisi ottaa huomioon ennen, kuin videota aletaan kuvata.

 • Mietitään viesti, joka halutaan kertoa videolla.
 • Suunnitellaan kenelle viesti halutaan kertoa.
 • Päätetään, mikä on toivottu reaktio videon nähneellä katsojalla.
 • Suunnitellaan, miten videon nähnyt henkilö saataisiin toimimaan toivotulla tavalla.
 • Mietitään, missä valittuun kohderyhmään kuuluva katsoja voisi videon nähdä.

Videoiden julkaiseminen

Mixtum YouTube

Voit itse päättää missä haluat videon julkaista. Se voidaan laittaa suojatulle sivulle niin, että vain tärkeimmät asiakkaasi näkevät sen. Tai video voidaan julkaista nimenomaan mahdollisimman näkyvästi kotisivullasi, Youtubessa ja sosiaalisessa mediassa mahdollisimman suuren mainosarvon tavoittamiseksi. YouTuben ohella Facebook-mainonta on potentiaalinen kanava videon levittämistä ajatellen, sillä Facebookilla on yli 800 miljoonaa käyttäjää ja Facebook-markkinoinnissa voit kohdentaa videomainoksen tarkasti tietylle kohderyhmälle. Huomaa, että jos aiot markkinoida globaalisti, kannattaa luoda videosta tekstitetty tai selostettu kieliversio.

Videon hinta?

Mietitkö kuinka videon hinta muodostuu? Jokainen video on uniikki ja ainutkertainen ja jokaisen tuotannon optimaalisin toteutustapa on erilainen. Siksi meillä ei ole yleistä hinnastoa, vaan videotuotannon toteutustapa ja hinta sovitaan tilaajan kanssa aina esituotantovaiheessa. Katsoaan yhdessä sinun budjettiin ja tarpeisiin sopiva toteutus.

Sisältö kuuluu kategorioihin