Top

Adobe Premiere Pro CC 2019 uudet ominaisuudet

28.10.2018 | Kategoriassa: Ajankohtaista
Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Adoben CC 2019 -paketti tarjoaa taas paljon uutta videoiden editoinnista julkaisusta kiinnostuneille ammattilaisille ja harrastajille. Se parantaa esimerkiksi Premiere Pro -sovelluksessa värimäärittelyä, äänen puhdistusta, VR-videon muokkausta sekä tarjoaa täysin uuden sovelluksen videon muokkaukseen mobiililaitteilla: Adobe Rush. Alla on kerrottu monipuolisemmin tärkeimmistä ja oleellisimmista uudistuksista ja ja parannuksista.

Premiere Pro -uudistukset ja parannukset

Premiere Pro CC 2019 -versiossa on julkaistu kaksi uutta äänenkorjausominaisuutta: DeNoise– ja DeReverb-ominaisuudet auttavat poistamaan taustamelua ja kaikutehosteita. Molemmat löytyvät Essential Sound -paneelista.

Selektiivistä värikorjailua varten Adobe on monipuolistanut Lumetri Color -paneelia. Nyt on mahdollista luoda useita erillisiä Lumetri Color -säätöjä ja nimetä ne halutulla tavalla. Lisäksi Lumetri Color -paneelin Curves-osioon on luotu uudenlaiset käyrät värimäärittelyjä varten. Kullakin käyrällä on kaksi akselia, joilla on yhdistetyt arvot. Tarkoitus on ollut esittää värisäädöt intuitiivisesti ja päästä eroon käyrien tuottamisen säätöjen arvailusta.

Adobe Premiere Pro Curves

Curves-osio Lumetri Color -paneelissa on uudistettu.

Adobe Premiere Pro tukee nyt laskentataulukoita (Excel). Jos olet luomassa infografiikkaa, voit käyttää laskentataulukoiden dataa animointien visualisointiin liikegrafiikkamalleina. Laskentataulukoiden muutokset pävittyvät animaatiossa automaattisesti.

Premiere Pro CC 2019 tukee nyt immersiivistä 180 VR -videota. Lisäksi on parannettu näytön värinhallintaa niin, että sama video toistuu samanlaisena sekä Premieressä että After Effectsissä. Lopuksi on vielä parannettu laitteistopohjaista koodausta ja dekoodausta H264- ja HEVC-muodoissa MacBook Pro -työasemilla.

Täysin uusi Adobe Rush videon mobiilieditointia varten

Täysin uusi Adobe Rush sovellus on tarkoitettu videoiden helppoon ja vaivattomaan luomiseen ja julkaisemiseen. Kaiken lisäksi se toimii (tai tulee toimimaan) kaikilla alustoilla: käyttäjät voivat aloittaa työskentelyn yhdellä laitteella ja jatkaa tai julkaista toisella. Tällä hetkellä Adobe Rush toimii PC:llä, MAC:llä sekä iOS-järjestelmällä (eli iPhone- ja iPad-laitteilla). Android-versio on tulossa. Adobe Rush kuuluu vakiona mukaan Adobe Creative Cloud -pakettiin, mutta sen voi hankkia myös erikseen ns. Single-app-muotoisena. Lisäksi sovelluksesta on saatavilla ilmainen Starter-paketti, joka sisältää kuitenkin vain maksimissaan 3 vientiä/julkaisua.

Adobe Rush ei ole tarkoitettu videon ammattilaisille pääasiallisena editointityökaluna. Perimmäisin tarkoitus on tarjota mahdollisuus suunnitella, muokata ja julkaista videoita myös kosketusnäyttölaitteilla, kuten tablet-laitteilla. Erityisen kätevää tämä on silloin, jos videot on kuvattu samalla mobiili- tai tablet-laitteella ja olet julkaisemassa esimerkiksi YouTubeen, Facebookiin tai Instagramiin. Videot on mahdollista muokata alusta loppuun Rush-sovelluksen avulla, mutta laajemmat ja monimutkaisemmat videot voi ja kannattaa viedä Adobe Premiere Pro -sovellukseen ja jatkaa työskentelyä siellä.

Adobe Rush

Adobe Rush mahdollistaa videoeditoinnin puhelimella ja tablet-laitteella.

Julkaisuun liitetyt avainsanat
adobe cc 2019 premiere premiere pro Rush videoeditointi

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä