Top

Adobe Premiere Rush perusteet – lähikurssi, etäkoulutus tai konsultointi

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Adobe Premiere Rush on tarkoitettu mahdollisimman helppokäyttöiseksi videoeditointisovellukseksi. Se pohjautuu “isoveljeensä” Adobe Premiere Pro -sovellukseen, mutta on kuitenkin yksinkertaisempi ja ominaisuuksiltaan suppeampi. Toisaalta Premiere Rush mahdollistaa kaikki peruskäytössä tarvittavat ominaisuudet, kuten videon leikkaamisen, trimmaamisen, musiikin liittämisen, tekstin lisäämisen, videoiden julkaisun jne. Adobe Premiere Rush -koulutus soveltuukin parhaiten yksinkertaisesta videoeditoinnista kiinnostuneille harrastajille, jotka kuvaavat esimerkiksi kännykällä ja haluavat tuottaa ja editoida vaikkapa lyhyitä some-videoita.

Oletko jo pitkään halunnut ottaa videoeditoinnin ainakin perustasolla haltuun, mutta koko videomaailma tuntuu vielä arveluttavalta ja pelottavalta? Tämä koulutus ja Adobe Premiere Rush -sovellus sopii kaikille niille, jotka haluavat oppia tuottamaan omaa videomateriaalia mahdollisimman helposti ja nopeasti. Adobe Premiere Rush -kurssilla opit hyödyntämään valmiiksi kuvattua videomateriaalia sekä leikkaamaan, trimmaamaan, hienosäätämään, tekstittämään ja värikorjaamaan sekalaisestakin materiaalista mahdollisimman edustavan lopputuloksen. Opit myös julkaisemaan omat videot joko verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan tai halutessa myös viemään ne Adobe Premiere Pro -sovellukseen vaativampaa jatkoeditointia varten. Adobe Premiere Rush on sopivan yksinkertainen videoeditori ja sopii loistavasti pienempien videoprojektien toteuttamiseen. Mikäli tavoitteenasi on päästä syvemmälle videotuotannoissa, kannattaa tutustua jo suoraan laajempaan ja monipuolisempaan Adobe Premiere Pro -ohjelmaan ja siihen liittyvään koulutukseen.

Maksullinen ja ilmainen versio Adobe Rush -sovelluksesta

Huomaa, että Adobe Premiere Rush -sovelluksesta on saatavilla sekä PC- että Mac-tietokoneversiot, mutta Rush on käytettävissä myös mobiilisti Android- ja IOs-järjestelmillä sekä iPad-tabletilla. Tässä koulutuksessa käytetään nimenomaan tietokoneelle asennettua ohjelmaversiota. Saatavilla on myös täysin ilmainen Adobe Rush -versio (myös tietokoneelle asennettuna), mutta kouluttajalla on käytössä nimenomaan maksullinen versio Premiere Rush -ohjelmasta. Adobe Premiere Rush kuuluu mukaan Adobe Creative Cloud -ohjelmistopakettiin tai sen voi hankkia edullisemmin Adobe Express -pakettina. Mikäli sinulla on Rushin ilmaisversio, voit seurata koulutusta sekä myös käyttää koulutuksessa kaikkia Rushin ominaisuuksia. Et voi kuitenkaan julkaista videoita, jos niissä on käytetty nimenomaan Rushin maksulliseen versioon kuuluvia ominaisuuksia. Toisin sanoen kaikki ominaisuudet ovat käytettävissä myös ilmaisversiossa ja pääset harjoittelemaan ohjelman kaikkia asioita koulutuksen aikana, mutta mikäli aiot käyttää ohjelmaa koulutuksen jälkeen niin pidemmän päälle kannattaa harkita maksullisen Premiere Rush -version hankkimista.

Tiesitkö, että Mixtum ei pelkästään kouluta, vaan suunnittelee ja toteuttaa videotöitä asiakkaille. Kuvaamme, editoimme, trimmaamme ja animoimme kaikenlaiset yritysesittelyt, mainosvideot ja muut videotyöt tilaajan toiveiden mukaisesti. Näin pystymme jakamaan kaikki ammatissa hankitut niksit ja vinkit myös koulutuksissa.

Adobe Premiere Rush -kurssi joko lähikoulutuksena tai etäkoulutuksena

Mixtum velho-sensei

Tiesitkö, että tämäkin koulutus voidaan järjestää sekä velhon etäkoulutuksena (livenä tapahtuva verkkokoulutus), paikan päällä avoimena velhon lähikoulutuksena (perinteinen luokkahuonekoulutus) sekä joko etäyhteydellä järjestettynä tai paikan päällä (esimerkiksi asiakkaan omissa tiloissa) pidettynä henkilökohtaisena konsultointina.

Kaikki Mixtumin lähi- ja etäkoulutukset ovat sisällöltään samanlaisia, mutta etänä pidetty verkkokoulutus tapahtuu luonnollisesti etänä verkon välityksellä. Etäkoulutuksessa sinun ei tarvitse matkustaa koulutuspaikalle, vaan voit osallistua mistä tahansa verkon välityksellä. Sekä lähikoulutuksissa että etäkoulutuksissa on sama kouluttaja, sama harjoitusmateriaali ja molemmista saat koulutuksen päätteeksi myös kurssitodistuksen.

Huomaathan, että Korona-tilanteen takia kaikki vuoden 2023 koulutukset järjestetään pääsääntöisesti etänä. Jos haluat mieluummin kouluttajan fyysisesti paikan päälle, suosittelemme tiedustelemaan henkilökohtaista konsultointia, esimerkiksi omassa työpisteessä järjestettynä. Lisäksi, jos olet kiinnostunut tietystä koulutusaiheesta mutta kurssikalenteristamme ei löydy tällaista aihetta, olethan yhteydessä meihin niin pyrimme järjestämään sellaisen!

Adobe Premiere Rush -koulutussisältö ja kenelle kurssi sopii?

 • Tavoitteena on perehdyttää kurssilaiset Adobe Premiere Rush -sovelluksen ominaisuuksiin ja opettaa kurssilaiset tuottamaan omaa videomateriaalia.
 • Kurssilla perehdytään videoiden editointiin ja trimmaamiseen.
 • Kurssilla tutustutaan myös ääniominaisuuksiin, kuten musiikin liittämiseen tai puheen nauhoittamiseen.
 • Kurssilla tutustutaan myösvideotehosteisiin, värikorjailuun ym. asioihin.
 • Kurssilla perehdytään luonnollisesti myös valmiiden videoiden julkaisuun ja viemiseen verkkosivuille, some-kanaville sekä Adobe Premiere Pro -sovellukseen.
 • Kurssin jälkeen kurssilaiset hallitsevat Adobe Premiere Rush-sovelluksen ja osaavat tuottaa, muokata ja julkaista omaa videomateriaalia.
 • Ajan salliessa kurssilla voidaan myös hieman käsitellä kuvauslaitteita ja muita hyödyllisiä videotuotannon apuvälineitä.
 • Kurssin kohderyhmä: yrittäjät, markkinoijat ja mainostajat, media designerit, web-designerit, graafiset suunnittelijat sekä muut erityisesti markkinoinnin, viestinnän ja some-maailman parissa työskentelevät henkilöt. Ylipäänsä kurssi sopii kaikille videotöistä kiinnostuneille harrastajille.
 • Kurssilaisilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta videoeditoinnista tai Adobe Rush -sovelluksesta. Normaali tietokoneen käyttötaito riittää.
 • Kurssilaiset voivat käyttää joko maksullista tai ilmaista tietokoneelle asennettavaa Adobe Premiere Rush -ohjelmaversiota.

Video on yksi nopeiten kasvamimmista trendeistä yritysten kotisivuilla. Videon avulla kerrot itsestäsi, yrityksestäsi, tuotteistasi tai palveluistasi tehokkaasti ja koukuttavasti sekä viet viestin perille lyhyessäkin ajassa. Some-videoiden avulla voit tavoittaa myös ne asiakkaat, jotka eivät ole vielä löytäneet kotisivuillesi.

Adobe Premiere Rush -koulutuksen ohjelmarunko

Tämä Adobe Premiere Rush -koulutus on vain valmis runko, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi räätälöidyissä konsultoinneissa. Jos haluat oman räätälöidyn koulutuksen, sisältö voidaan muokata tarpeiden ja toiveiden mukaisesti!

Koulutuspäivän sisältö:

 • Premiere Rush -sovellukseen tutustuminen, ominaisuudet, käyttöliittymä ja paneelit
 • Oman videoprojektin perustaminen
 • Hyvät videoeditoinnin työtavat ja käytännöt
 • Materiaalin tuominen omaan videoprojektiin ja median organisointi
 • Aikajanan käyttö, ominaisuudet ja työkalut
 • Videoiden leikkaaminen, trimmaaminen ja muu editointi
 • Musiikin lisääminen, äänen nauhoitus ja muut ääniominaisuudet
 • Kuvan, logon tai vesileiman lisääminen videoesityksiin
 • Tehosteiden lisääminen ja muokkaaminen: siirtymät, nopeutus/hidastus yms.
 • Tekstin lisääminen ja muotoilu
 • Editointiharjoittelua ja vinkkejä tehokkaaseen videoeditointiin
 • Vinkkejä omiin videoprojekteihin: haastattelut, mainosvideot, somevideot jne.
 • Videoiden julkaiseminen verkkosivuille, someen ym.
 • Videoiden vieminen Adobe Premiere Pro -sovellukseen
 • Tietoa musiikki- ja kuvapankeista
 • Miten tästä eteenpäin?
Koulutus kuuluu kategorioihin

Osallistu Adobe Premiere Rush -kurssille

Alta löydät tulossa olevat Adobe Premiere Rush -aiheiset avoimet kurssit. Valitse joko lähi- tai etäkurssi ja sopiva ajankohta. Kurssin omalta esittelysivulla pääset sitten ilmoittautumaan mukaan kyseiselle kurssille ja saat samalla lisätietoja kurssin järjestelyistä.

Hae ja rajaa velhon avoimia kursseja

Avaa/sulje suodattimet

Muuta kortteja isommaksi, jos haluat nähdä enemmän tietoa kursseista.

Suodata kurssiaiheita

Järjestä

 • 4 koulutusta per sivu
 • 8 koulutusta per sivu
 • 20 koulutusta per sivu
 • Näytä kaikki
 • Nimen mukaan (A-Z)
 • Nimen mukaan (Z-A)