Top

Miten voi hyödyntää Business Finlandin tai Ely-keskuksen Korona-avustusta/tukea?

03.05.2020 | Kategoriassa: Konsultointi Palvelut
Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Oletko saanut tai saamassa Business Finlandin tai ELY-keskuksen myöntävää avustusta eli kehitysrahaa tai etsitkö muuten vain auttavaa kättä yrityksesi liiketoiminnan kehittämiseen liittyen? Me tarjoamme asiantuntija- ja konsultointipalveluita monenlaisiin tarpeisiin. Olemme erikoistuneet verkkopalveluihin ja verkossa myytävien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, yrityksen brändin ja kokonaisvaltaisen visuaalisen ulkoasun suunnitteluun sekä esimerkiksi mainosten ja markkinointimateriaalien suunnitteluun. Olemme toimineet alalla jo liki 20 vuotta ja pystyneet auttamaan pitkän matkan aikana lukuisia suomalaisia yrityksiä, kutakin omalla tavallaan. Miten voisimme auttaa tällä kertaa juuri sinua tai yritystäsi?

Sekä Business Finland että ELY-keskus antavat molemmat tukea ulkopuolisten palvelujen ja asiantuntijoiden käytöstä aiheutuneisiin kustannuksiin, mukaan lukien henkilöstön koulutuspalvelut. Me voimme konsultoida tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen liittyen, laatia sinulle esimerkiksi uusien verkkopalveluiden konsepteja ja prototyyppeja tai toimia jotenkin muuten asiantuntijana uusien tuotteiden tai verkkopalveluiden kehittämisessä. Tarjoamme käyttöösi myös kattavan paketin erilaisia valmiita Mixtumin omia koulutuspalveluja ja kursseja.

Mixtum hakukoneoptimointi
Pidetään yhdessä rattaat pyörimässä! Kannattavaa yritystä kannattaa kehittää, jotta se kantaa hedelmää myös myöhemmässä vaiheessa!

Mikä on Business Finland Oy:n myötämä Korona-avustus?

Business Finland logo

Business Finland on avannut kaksi uutta rahoituspalvelua koronavirustilanteen vuoksi. Ne on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille, jotka työllistävät 6-250 henkeä, ja midcap-yrityksille, joissa voi olla yli 250 henkeä töissä mutta joiden liikevaihto on alle 300 miljoonaa euroa vuodessa. Rahoituksen idea on, että sen turvin yritys voi kehittää uusia tuotteita tai toimintatapoja selvitäkseen. Sillä ei voi korvata menetetystä myynnistä aiheutuneita tappioita. Sen sijaan sitä voi käyttää esimerkiksi palkkojen maksamiseen henkilöille, jotka osallistuvat yrityksen kehittämiseen. Lisäksi rahalla voi ostaa ulkopuolista palvelua. 

Mikä on ELY-keskuksen myöntämä Korona-avustus?

ELY-keskus logo

ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä (jotka työllistävät 1–5 henkeä) ja muita yhtiömuotoja, kuin osakeyhtiöitä. ELY-keskuksen tarjoama avustus on tarkoitettu yrityksille, joiden toiminta on tilapäisesti vaikeutunut tai vaikeutumassa koronaviruksen vuoksi. Yrityksellä tulee olla kannattavan toiminnan edellytykset jatkossa.

Avustusta myönnetään:

  • tilanneanalyysin tekemiseen
  • laajempiin kehittämistoimenpiteisiin

Avustusta varten laaditaan hankesuunnitelma, joka kuvaa hankkeen, toimintasuunnitelman ja tavoitellut vaikutukset sekä perustelut siitä, miten yrityksen tilanne hankkeen myötä paranee. Voit hakea avustusta yhteen toimenpiteeseen kerrallaan ja kumpaankin toimenpiteeseen voi avustusta saada vain kerran.

Tilanneanalyysi

Tilanneanalyysin tekemiseen myönnettävä avustus voi olla maksimissaan 10 000 euroa. ELY-keskuksen avustus on 80 prosenttia hyväksytyistä kustannuksista. Yrittäjän tulee sisällyttää projektiin 20% omavastuuosuutta vastaava rahasumma.

Kehittämistoimenpiteet

Laajempiin kehittämistoimenpiteisiin haettavan avustuksen edellytyksenä on, että yrityksellä on jokin tavoite – esimerkiksi liikevaihdon kasvattaminen, kansainvälistyminen tai kulujen pienentäminen – ja suunnitelma siitä, kuinka tavoitteeseen päästään. Hyväksyttäviksi kehittämistoimenpiteiksi voidaan lukea esimerkiksi uusien tuotteiden ja palveluiden suunnitelu-ja kehittämistyö. Kehittämisavustuksen summa tulee olemaan 80 prosenttia laskennallisista kuluista ja maksimissaan 100 000 euroa suhteutettuna yrityksen toiminnan laajuuteen. Ulkopuolisia asiantuntijakustannuksia voidaan hankkeessa hyväksyä enintään 60 000 euroa

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä