Top

Suutarin lapsella on kengät!

12.03.2018 | Kategoriassa: Tiedotteet
Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Kauan se otti, mutta vihdoinkin suutarin lapsellakin on uudet kengät! Vuoden 2018 alussa onnistuimme viimein päivittämään yli kymmenen vuotta vanhat kotisivumme nykyajan standardeja vastaaviksi! Sivut ovat viimeinkin responsiiviset ja muutenkin mobiiliystävälliset. Vaikka uusi ulkoasu lienee sivuille tuleville se selvin ja merkittävin muutos, meille suurin muutos on kuitenkin siinä mitä on muuttunut niin sanotusti “konepellin alla”. Olemme tehneet erittäin suuren panostuksen sivujen hakukoneoptimointiin, muuhun optimointiin sekä admin-puolen kehittämiseen.

Vanhat kotisivut olivat luotu jo vuonna 2016, joten aikaa ennätti kulua ennen uusia (versio 3.0) kotisivuja jo yli kymmenen vuotta. Se on kieltämättä pitkä aika yritykselle, joka tekee ja tarjoaa koko ajan moderneja verkko- ja kotisivupalveluita muille. Sanonta “suutarin lapsilla ei ole kenkiä” pitääkin täydellisesti paikkansa, sillä työkiireiden takia oman yrityksen kotisivut jäivät pahasti vanhentuneiksi. Niitä yritettiin päivittää muiden projektien ja työkiireiden lomassa useammankin vuoden aikana, mutta sivujen valmistuminen ja viimeistely jäivät roikkumaan – kiitos asiakkaidemme, jotka ovat pitäneet meidän koko ajan varsin kiireisinä! Kehitysaikana myös sivujen ulkoasu, tyyli ja muut ominaisuudet ennättivät vaihtua moneen otteeseen. Osaksi siksi, että sivujen tekeminen jakautui niin pitkälle ajalle ja osaksi siksi, että myös käytettävä tekniikka ja hyvät tekotava ennättivät muuttua välissä.

Vanhoilla sivuilla oli Mixtumin itsensä toteuttama melko alkeellinen julkaisujärjestelmä, joka oli aikoinaan luotu ainoastaan omien sivujen yksinkertaista päivittämistä ja ylläpitoa varten. Olemme toteuttaneet jo useiden vuosien ajan erittäin laajoja ja monipuolisia WordPress-verkkosivustoja asiakkaillemme, joten WordPress oli luonnollinen valinta myös Mixtumin uusia kotisivuja ajatellen. Kyseessä ei ole kuitenkaan ihan tuiki tavallinen ulkoasultaan räätälöity WordPress-teema, vaan admin-puolta varten on nähty paljon vaivaa. Uusien sivujen ylläpitopuolta kustomoitiin ja kehitettiin itse asiassa useampi vuosi ja kehitystyön aikana asiat laajenivat alkuperäisiäkin suunnitelmia pidemmälle. Julkaisujärjestelmä sisältää nykyisin pitkälle kehittyneitä toimintoja ja ominaisuuksia, joiden avulla pystymme hallinnoimaan luonnollisesti itse sivuja ja kaikkea siihen kuuluvaa sisältöä, mutta myös paljon muutakin statistiikkaan, optimointiin, organisointiin ja viestintään liittyviä työkaluja, joita käytämme päivittäin.

Nörttivaroitus

Seuraavaksi mielenkiintoista tietoa tekniikasta kiinnostuneille:

  • Uudet sivut ovat erittäin perusteellisesti optimoitu. Esimerkiksi hakukoneystävällisten URL-osoitteiden, Googlen XML-sivukarttojen, otsikkojen, meta-tietojen ja muun sisällön SEO-optimoimisen lisäksi sivusto hyödyntää esimerkiksi Googlen Rich Snippets -ominaisuuksia. Mobiilinavigointi on rakennettu koko ajan optimointi mielessä pitäen ja moni muukin asia sivustolla on pyritty hiomaan yksinkertaisen tehokkaaksi.
  • Kilotavut on pidetty tiukassa nuhteessa. Esimerkiksi kaikki sivuston kuvakkeet ovat vektoripohjaisia SVG-tiedostoja ja muualla pääsin uuden ajan webp-kuvatiedostomuotoja. Myös vähemmistöön jääneet bittikarttakuvat ovat tarkasti viilattuja ja pakattuja.
  • Skripteistä ladataan vain mitä milloinkin tarvitaan ja muutenkin sktiptien sijoittelulla on saatu aikaan se, että sivu latautuu mahdollisimman nopeasti. Kuvien latauksessa puolestaan käytetään ns. LazyLoad-tekniikkaa.
  • Tiedostojen kilotavujen optimoitu ja viety niinkin pitkälle, että esimerkiksi tietyistä yleisesti käytetyistä JavaScript-laajennuksista on kirjoitettu täysin omat optimoidummat ja kompaktimmat versiot pelkästään tätä sivustoa varten.
  • Kaikki HTML ja CSS-koodit ovat myös minimoitu ja esimerkiksi valmiiden komponenttien tuottama CSS-koodi on kirjoitettu uudestaan vain tätä sivustoa varten ja viety osaksksi yhteistä CSS-tiedostoa.
  • Palvelimella käytössä on LiteSpeed-välimuisti ja paljon muita nopeutta parantavia ominaisuuksia.
  • Pientä hassuttelua ja “pääsiäismunayllätystäkin” löytyy eri paikoista koodistoa. Tekniikan ohjella luonnollisesti myös sivujen ulkoasua on suunniteltu käytettävyyden ja visuaalisuuden kannalta. Pitäähän uusien kotisivujen myös näyttää kauniilta, vaikka varsinainen koodipuoli onkin pyritty optimoimaan.
  • Kaiken lisäksi uudet sivut käyttävät SSL-salausta, joten sivujen liikenne on suojattu.
Mixtum.com on SSL-suojattu!

Mixtum.com-verkkosivusto on SSL-suojattu!

Mixtum backend

Sivuston ja sisällön ylläpito tapahtuu paljon vanhaa sivustoa visuaalisemmin ja helpommin!

Katse tulevaisuuteen

Nyt kun uudet sivut ovat viimein julkaistu ja pystyssä, pyrimme aiempaa aktiivisemmin jatkamaan niiden kehitystä. Sivuille on jo olemassa kieliversioita, joskin sisältöä on vielä tässä vaiheessa erittäin niukasti. Lähitulevaisuudessa muiden kielien sisältömäärää tullaan kasvattamaan. Lisäksi tarkotus on kasvattaa muutenkin sisällön määrää. Tulemme julkaisemaan uusilla sivuilla olemassa olevan sisällön lisäksi myös blogikirjoituksia, laite- ja ohjelmistoesittelyjä, testejä ja kaikenlaista muuta kiinnostavaa sisältöä.

Suunnitelmissa jo myös muita mittavia laajennuksia – itse asiassa aivan uusi kokonainen “palvelukonsepti”. Sitä mistä siinä on kysymys ja milloin se lisätään sivustolle mukaan ei voi vielä tässä vaiheessa valitettavasti kertoa enempää, mutta sivujen mahdollisista uusista ominaisuuksista tullaan kyllä raportoimaan sitä mukaa, kun ne valmistuvat.

Julkaisuun liitetyt avainsanat
css html javascript kotisivut mixtum verkkosivut

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä