Top

WordPress jatkokurssi kehittäjille – lähikurssi, etäkoulutus tai konsultointi

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

WordPress jatkokurssi vie perusteita syvemmälle WordPressin saloihin. Jatkokurssilla opit erityisesti teemojen ja laajennusten monipuolisen käytön ja hyödyntämisen sekä kooditasolla muokkaamisen. Opit luomaan ja kustomoimaan oman verkkosivuston ulkoasua ja toiminnallisuuksia joko laajentamalla WordPressin vakio-ominaisuuksia tai muokkaamalla esimerkiksi teemaa suoraan HTML- ja CSS-koodauksen avulla. Opit myös hyödyntämään lapsiteemaa ja muokkaamaan valitun teeman ulkoasua. Kurssi ei ole mikään puhdas koodauskurssi, vaan erityisesti ensimmäisen päivänä aikana pyritään hyödyntämään ihan WordPressiin saatavilla olevia valmiita laajennuksia. Silloinkin luodaan jo omaa sisältöä ja muotoilua HTML- ja CSS-koodauksen avulla. Kuitenkin erityisesti toisen päivän aikana syvennetään asioita ja puukotetaan asioita tiedostotasolla esimerkiksi PHP-kieltä hyödyntäen. Kurssilla käsiteltäviä aiheita ovat siten WordPressin valmiit laajennukset, HTML-, CSS-, JavaScript ja PHP-koodaus, sivuston ulkoasun kustomointi, tietoturva, hakukoneoptimointi ja muut mielenkiintoiset asiat.

WordPress-jatkokurssilla tutustutaan aluksi WordPressin omatoimiseen asentamiseen (ulkoiselle web-palvelimelle tai lokaalisti omalle tietokoneelle). Sitten käydään lyhyesti läpi WordPressin tärkeimmät asetukset ja ylläpitoon liittyvät asiat ja luodaan pienimuotoinen harjoitussivusto ja siihen demosisältöä. WordPressin vakio-ominaisuuksia laajennetaan erilaisten laajennusten avulla (galleriat, kuvakarusellit, yhteydenottolomakkeet, kieliversiot tms. hieman kurssilaisten mielenkiinnosta riippuen). Kurssilla käydään läpi myös muita hyödyllisiä ja tärkeitä laajennuksia, joilla parannetaan esimerkiksi sivuston tietoturvaa, hakukoneoptimointia, varmuuskopiointia jne. Tämän jälkeen tarkastellaan muutamia erilaisia valmiita teemoja ja niiden ominaisuuksia. Sitten siirrytään muokkaamaan js ns. puukottamaan valittua teemaa suoraan tiedosto- ja kooditasolla. Kurssilla käydään läpi lapsiteeman asentaminen ja hyödyntäminen. Lisäksi demotaan mitä kaikkea vaatisi jopa aivan oman teeman suunnittelu ja toteutus, joskaan emme varsinaisesti lähde rakentamaa ikiomaa teemaa, vaan puukotamme vain valmiita teemoja. Kurssin loppuaika vietetään pääosin koodieditorin äärellä ja kurssin aikana käydään läpi useita erilaisia koodiesimerkkejä, joita voi hydyntää joko oman teeman rakentamisessa tai valmisteemojan muokkaamisessa. Kurssi ei vaadi välttämättä aikaisempaa PHP-ohjelmointielen osaamista, mutta erityisesti jonkinasteista HTML- ja CSS-osaamista olisi hyvä olla, jotta uutta asiaa ei tule kerralla liikaa.

WordPress

Opi tuntemaan WordPress ja sen sielunelämä. Tutustu WordPress-rakenteeseen tiedostotasolla asti ja kustomoi teemoja.

Mixtum ei vain kouluta, vaan myös suunnittelee ja toteuttaa jatkuvasti kaiken kokoisia WordPress-sivustoja asiakkailleen tilaajan toiveiden mukaisesti. Räätälöimme kaikkea aina pienistä freelancer-sivustoista erittäin laajoihin ja vaativiin monikielisiin verkkosivustoihin ja verkkokauppoihin.

WordPress syventävä -kurssi joko lähikoulutuksena tai etäkoulutuksena

Mixtum velho-sensei

Tiesitkö, että tämäkin koulutus voidaan järjestää sekä velhon etäkoulutuksena (livenä tapahtuva verkkokoulutus), paikan päällä avoimena velhon lähikoulutuksena (perinteinen luokkahuonekoulutus) sekä joko etäyhteydellä järjestettynä tai paikan päällä (esimerkiksi asiakkaan omissa tiloissa) pidettynä henkilökohtaisena konsultointina.

Kaikki Mixtumin lähi- ja etäkoulutukset ovat sisällöltään samanlaisia, mutta etänä pidetty verkkokoulutus tapahtuu luonnollisesti etänä verkon välityksellä. Etäkoulutuksessa sinun ei tarvitse matkustaa koulutuspaikalle, vaan voit osallistua mistä tahansa verkon välityksellä. Sekä lähikoulutuksissa että etäkoulutuksissa on sama kouluttaja, sama harjoitusmateriaali ja molemmista saat koulutuksen päätteeksi myös kurssitodistuksen.

Huomaathan, että Korona-tilanteen takia kaikki vuoden 2023 koulutukset järjestetään pääsääntöisesti etänä. Jos haluat mieluummin kouluttajan fyysisesti paikan päälle, suosittelemme tiedustelemaan henkilökohtaista konsultointia, esimerkiksi omassa työpisteessä järjestettynä. Lisäksi, jos olet kiinnostunut tietystä koulutusaiheesta mutta kurssikalenteristamme ei löydy tällaista aihetta, olethan yhteydessä meihin niin pyrimme järjestämään sellaisen!

WordPress syventävä -koulutussisältö ja kenelle kurssi sopii?

 • Kurssilla sukelletaan syvemmälle WordPressin saloihin ja harjoitellaan WordPress-sivuston monipuolista muokkaamista ja oman sivuston kustomointia.
 • Kurssilla käydään läpi WordPressin asentaminen ulkoiselle web-palvelimelle tai omalle tietokoneelle (virtuaaliympäristöön).
 • Kurssilla esitellään hyödyllisiä ja suosittuja (sekä ilmaisia että maksullisia) laajennuksia (plugins), joilla omaa verkkosivustoa ja sen toimintoja voidaan laajentaa.
 • Kurssilla esitellään erilaisia teemoja ja niiden käyttöä, kustomointia ja “puukottamista”
 • Kurssilla esitellään lapsi-teeman hyödyntäminen ja annetaan ohjeita omien teemojen toteuttamiseen.
 • Kurssilla käytetään HTML-, CSS-, JavaScript- ja PHP-kieliä ja kustomoidaan sivustoa tiedostotasolla.
 • Kurssin jälkeen kurssilaiset osaavat asentaa WordPressin ja kustomoida sen omiin tarpeisiin mahdollisimman sopivaksi.
 • Kurssin kohderyhmä: erityisesti web-suunnittelijat ja -kehittäjät, jotka haluavat oppia kustomoimaan WordPress-sivuja. Kurssi on suunniteltu myös WordPress-kehittäjiksi aikoville, joilla saattaa olla jo aiempaa kokemusta esimerkiksi verkkosivujen tekemisestä perinteisin menetelmin (HTML ja CSS), mutta WordPressin taitava käyttö ja erityisesti WordPressin teemojen muokkaaminen kooditasolla ja jopa omien teemojen suunnittelu kiinnostaisi.

WordPress syventävä -koulutuksen ohjelmarunko

Tämä WordPress syventävä -koulutus on vain valmis runko, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi räätälöidyissä konsultoinneissa. Jos haluat oman räätälöidyn koulutuksen, sisältö voidaan muokata tarpeiden ja toiveiden mukaisesti!

Koulutuspäivä 1:

 • WordPressin asentaminen ja tietoa palvelinvaihtoehdoista ja -vaatimuksista
 • Oleelliset verkkosivuston asetukset ja konfuguroinnit
 • Harjoitussivuston rakentaminen ja harjoitussisällön tuottaminen (sivut, artikkelit, kategoriat, menurakenteet jne.)
 • Laajennusten (plugins) asentaminen
 • Teemojen (themes) asentaminen ja teemaan liittyvät asetukset
 • Valitun teeman ulkoasun kustomointi
 • Oman harjoitussivuston rakentaminen valmiiksi sisällön osalta

Koulutuspäivä 2:

 • Harjoitussivuston laajentaminen: yhteydenottolomakkeet, kuvakarusellit, kieliversiot jne.
 • WordPressin tiedostorakenne ja sivuston osien puukottaminen suoraan tiedostotasolla
 • Sopivan koodieditorin valinta ja sen asetukset WordPress-kehitystä varten
 • Valitun teeman ulkoasun muotoileminen suoraan kooditasolla
 • Lapsiteeman asentaminen ja hyödyntäminen
 • WordPressin valmiiden funktioiden hyödyntäminen
 • Hieman tietoturvasta ym. tärkeistä asioista
 • Lisää koodausesimerkkejä (kurssilaisten toiveiden ja mielenkiinnon mukaan)
 • Kysymyksiä ja miten tästä eteenpäin + vinkit itsenäistä jatko-opiskelua varten
Koulutus kuuluu kategorioihin

Osallistu WordPress syventävä -kurssille

Alta löydät tulossa olevat WordPress syventävä -aiheiset avoimet kurssit. Valitse joko lähi- tai etäkurssi ja sopiva ajankohta. Kurssin omalta esittelysivulla pääset sitten ilmoittautumaan mukaan kyseiselle kurssille ja saat samalla lisätietoja kurssin järjestelyistä.

Hae ja rajaa velhon avoimia kursseja

Avaa/sulje suodattimet

Muuta kortteja isommaksi, jos haluat nähdä enemmän tietoa kursseista.

Suodata kurssiaiheita

Järjestä

 • 4 koulutusta per sivu
 • 8 koulutusta per sivu
 • 20 koulutusta per sivu
 • Näytä kaikki
 • Nimen mukaan (A-Z)
 • Nimen mukaan (Z-A)