Top

Adobe Animate perusteet – lähikurssi, etäkoulutus tai konsultointi

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Adobe Animate on moderni ja monipuollinen animointisovellus, jonka avulla voi animoida lähes mitä tahansa. Voit suunnitella ja toteuttaa bannerimainoksia, animoituja infografiikoita, hahmoanimaatioita, introja, mainoksia tai jopa vuorovaikutteisia animaatiota esimerkiksi pelejä ja verkkosivuja varten. Adobe Animaten avulla voit julkaista monelle eri alustalle ja saavutat katsojat niin tietokoneiden, mobiililaitteiden kuin sosiaalisen median kautta. Adobe Animate perusteet -koulutus sopii ohjelman monipuolisuutensa takia kaikille animaatioista, piirtämisestä, mediamainoksista ja rikkaan median luomisesta kiinnostuneille henkilöille ja innokkaille harrastajille!

Adobe Animate on käytännössä kuin uudelleensyntynyt Adobe Flash Professional, joka on päivitetty kaikin puolin tälle vuosikymmenelle ja nykyisiä tarpeita varten. Adobe Animate sisältää lukuisia uudistuksia vanhempaan Flash-teknologiaan nähden. Adobe Animatella luodut animaatiot voivat olla responsiivisia ja ne voidaan viedä sellaisenaan verkkosivuille HTML5-, JavaScript- ja WebGL-julkaisumuotojen avulla. HTML5-muotoisen julkaisun myötä Adobe Animatella luodut responsiiviset sisällöt voidaan katsella natiivisti kaikilla nykyajan kosketusnäyttölaitteilla, kuten älypuhelimilla ja tablet-laitteilla. Verkkosivujen lisäksi Animate tukee 4K-videota, joten Animatella luodut animaatiot voidaan viedä myös videomuotoon ja vaikkapa osaksi laajempaa Adobe Premiere Pro -projektia. Videomuotoiset animaatiot on taas mahdollista viedä sellaisenaan vaikkapa sosiaaliseen mediaan, kuten esimerkiksi Facebook-, Instagram ja YouTube-palveluihin.

Animate-velhon peruskurssilla opit käyttämään Adobe Animatea ja luomaan omia animaatioita tai muita rikkaita esityksiä ja julkaista niitä eri käyttötilanteisiin. Kurssilla opit esimerkiksi luomaan mainosbannereita sekä tehokkaita mainos- ja koulutuskäyttöön sopivia animaatioita. Tai jos olet kiinnostunut hahmoanimoinnista, opit suunnittelemaan, piirtämään ja animoidaan vektoripohjaisia muotoja ja hahmoja, jotka voivat puhua, liikkua tai jopa reagoida käyttäjän vuorovaikutukseen, kuten hiiren liikkeisiin, kosketukseen ja napsautuksiin.

Adobe Animate CC 2019

Adobe Animaten avulla voi animoida lähes mitä tahansa. Erityisen hyvin se kuitenkin taipuu vektorigrafiikkamuotoisiin esityksiin, hahmoanimaatioihin, bannerimainoksiin ja videotehostetuotantoon.

Mixtum on kouluttanut animointia ja aiempaa Adobe Flashia yli 15-vuoden ajan. Olemme myös toteuttaneet lukuisia mainoksia, pelejä, animaatioita ja rikkaita mediaesityksiä asiakkaillemme.

Adobe Animate -kurssi joko lähikoulutuksena tai etäkoulutuksena

Mixtum velho-sensei

Tiesitkö, että tämäkin koulutus voidaan järjestää sekä velhon etäkoulutuksena (livenä tapahtuva verkkokoulutus), paikan päällä avoimena velhon lähikoulutuksena (perinteinen luokkahuonekoulutus) sekä joko etäyhteydellä järjestettynä tai paikan päällä (esimerkiksi asiakkaan omissa tiloissa) pidettynä henkilökohtaisena konsultointina.

Kaikki Mixtumin lähi- ja etäkoulutukset ovat sisällöltään samanlaisia, mutta etänä pidetty verkkokoulutus tapahtuu luonnollisesti etänä verkon välityksellä. Etäkoulutuksessa sinun ei tarvitse matkustaa koulutuspaikalle, vaan voit osallistua mistä tahansa verkon välityksellä. Sekä lähikoulutuksissa että etäkoulutuksissa on sama kouluttaja, sama harjoitusmateriaali ja molemmista saat koulutuksen päätteeksi myös kurssitodistuksen.

Huomaathan, että Korona-tilanteen takia kaikki vuoden 2022 koulutukset järjestetään pääsääntöisesti etänä. Jos haluat mieluummin kouluttajan fyysisesti paikan päälle, suosittelemme tiedustelemaan henkilökohtaista konsultointia, esimerkiksi omassa työpisteessä järjestettynä. Lisäksi, jos olet kiinnostunut tietystä koulutusaiheesta mutta kurssikalenteristamme ei löydy tällaista aihetta, olethan yhteydessä meihin niin pyrimme järjestämään sellaisen!

Adobe Animate -koulutussisältö ja kenelle kurssi sopii?

 • Tavoitteena on perehdyttää kurssilaiset Adobe Animate -ohjelman ominaisuuksiin ja antaa perusvalmiudet ohjelman käytölle.
 • Kurssilla suunnitellaan ja toteutetaan omaa grafiikkaa, harjoitellaan animoimista tutustutaan omien esitysten julkaisemiseen eri käyttötilanteita varten.
 • Kurssilla kerrotaan yleisesti uuden ajan HTML5- ja JavaScript-tekniikoista, niiden mahdollisuuksista ja rajoitteista.
 • Kurssin jälkeen kurssilaiset osaavat suunnitella ja toteuttaa omia animaatioita ja muita julkaisuja sekä julkaista ne esimerkiksi HTML-muotoisena verkkosivuille tai viedä videotiedostomuotoon.
 • Kurssin kohderyhmä: animoijat, graafiset suunnittelijat, web designerit sekä muut erityisesti mainonnan, markkinoinnin tai viestinnän parissa työskentelevät henkilöt. Ylipäänsä kurssi sopii kaikille animoimisesta kiinnostuneille ammattilaisille ja harrastajille!
 • Kurssilaisilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta opetettavasta aiheesta tai ohjelmasta. Normaali tietokoneen käyttötaito riittää.

Adobe Animate -koulutuksen ohjelmarunko

Tämä Adobe Animate -koulutus on vain valmis runko, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi räätälöidyissä konsultoinneissa. Jos haluat oman räätälöidyn koulutuksen, sisältö voidaan muokata tarpeiden ja toiveiden mukaisesti!

Koulutuspäivä 1:

 • Animate-ohjelmaan tutustuminen, ominaisuudet, käyttöliittymä ja paneelit
 • Erilaiset julkaisumuodot: Flash, HTML5, JavaScript, WebGL, AIR jne.
 • Omien esityksien suunnittelu ja alkuvalmistelut
 • Grafiikan ja muun sisällön tuottaminen omia esityksiä varten
 • Monipuolisesti esimerkkejä piirtotyökaluista ja piirtotekniikoista
 • Animoinnin perusteet ja animointiharjoituksia
 • Ulkoisten media-elementtien hyödyntäminen omissa animaatioissa

Koulutuspäivä 2:

 • Edistyneempi animaatioiden luominen, lisää tekniikoita
 • Animointiharjoittelua: mainosbannerit, tarinankerronta jne
 • Vuorovaikutteisuuden lisääminen ja JavaScript-tekniikat
 • Animaatioiden ja esitysten julkaiseminen eri käyttötilanteisiin
 • Lisäasetukset ja hienosäädöt: videojulkaisu, responsiivisuus yms.
 • Animate-tiedostojen vieminen muihin ohjelmiin ja alustoihin
 • Kysymyksiä ja miten tästä eteenpäin?
Koulutus kuuluu kategorioihin

Osallistu Adobe Animate -kurssille

Alta löydät tulossa olevat Adobe Animate -aiheiset avoimet kurssit. Valitse joko lähi- tai etäkurssi ja sopiva ajankohta. Kurssin omalta esittelysivulla pääset sitten ilmoittautumaan mukaan kyseiselle kurssille ja saat samalla lisätietoja kurssin järjestelyistä.

Hae ja rajaa velhon avoimia kursseja

Avaa/sulje suodattimet

Muuta kortteja isommaksi, jos haluat nähdä enemmän tietoa kursseista.

Suodata kurssiaiheita

Järjestä

 • 4 koulutusta per sivu
 • 8 koulutusta per sivu
 • 20 koulutusta per sivu
 • Näytä kaikki
 • Nimen mukaan (A-Z)
 • Nimen mukaan (Z-A)