Top

Adobe Animate perusteet – lähikurssi, etäkoulutus tai konsultointi

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

Adobe Animate on hauska ja monipuollinen animointisovellus, jonka avulla voi animoida lähes mitä tahansa ja julkaista valmiit esitykset moneen erilaiseen muotoon. Voit suunnitella ja piirtää grafiikan suoraan ohjelman sisällä tai tuoda muissa ohjelmistoissa tuotettua valmista grafiikkaa. Tämän jälkeen kuvista ja piirroksista voidaan luoda bannerimainoksia, some-mainoksia ja muita animoituja mainosesityksiä, hahmoanimaatioita, introja, taiteellisia esityksiä tai jopa vuorovaikutteisia esityksiä. Valmiit animaatiot voidaan julkaista Adobe Animaten avulla moneen eri alustaan ja animaatioita voidaan katsella sekä tietokoneiden, tablet-laitteiden, mobiililaitteiden kuin myös sosiaalisen median kautta. Adobe Animate perusteet -koulutus sopii ohjelman monipuolisuutensa takia kaikille piirrosgrafiikasta, animoinnista ja julkaisusta kiinnostuneille henkilöille ja innokkaille harrastajille!

Adobe Animate on käytännössä uudelleensyntynyt Adobe Flash Professional, joka on päivitetty kaikin puolin tälle vuosikymmenelle ja nykyisiä tarpeita varten. Adobe Animate sisältää lukuisia uudistuksia vanhempaan Flash-teknologiaan nähden. Adobe Animatella luodut animaatiot voivat olla responsiivisia ja ne voidaan viedä sellaisenaan verkkosivuille HTML5-, JavaScript- ja WebGL-julkaisumuotojen avulla. HTML5-muotoisen julkaisun myötä Adobe Animatella luodut responsiiviset sisällöt voidaan katsella natiivisti kaikilla nykyajan kosketusnäyttölaitteilla, kuten älypuhelimilla ja tablet-laitteilla. Verkkosivujen lisäksi Animate tukee 4K-videota, joten Animatella luodut animaatiot voidaan viedä myös videomuotoon ja vaikkapa osaksi laajempaa Adobe Premiere Pro -projektia. Videomuotoiset animaatiot on mahdollista myös viedä sellaisenaan sosiaaliseen mediaan, kuten esimerkiksi Facebook-, Instagram ja YouTube-palveluihin.

 

 

Animate-velhon peruskurssilla opit käyttämään Adobe Animatea monipuolisesti. Opit ensinnäkin ymmärtämään ja käyttämään Animaten monipuolisia piirtotyökaluja ja tuottamaan nopeasti omaa grafiikkaa. Opit myös hyödyntämään valmista grafiikkaa, joka voitu tuottaa esimerkiksi Adobe Illustrator ja Adobe Photoshop -ohjelmilla. Kurssin aikana luodaan monipuolisesti erilaisia animaatioita eri käyttötilanteita varten. Opit touttamaan esimerkiksi mainosbannereita ja muita mainoskäyttöön tarkoitettuja animaatioita mutta myös esimerkiksi koulutus- ja opetuskäyttöön soveltuvia animaatioita. Opit myös julkaisemaan animaatiot eri muodoissa, kuten HTML- tai videomuotoisena.

Adobe Animate CC 2019

Adobe Animaten avulla voi animoida lähes mitä tahansa. Erityisen hyvin se kuitenkin taipuu vektorigrafiikkamuotoisiin esityksiin, hahmoanimaatioihin, bannerimainoksiin ja videotehostetuotantoon.

Mixtum on kouluttanut animointia ja aiempaa Adobe Flashia noin 25-vuoden ajan. Olemme myös toteuttaneet lukuisia mainoksia, pelejä, animaatioita ja muita toteutuksia asiakkaillemme.

Adobe Animate -kurssi joko lähikoulutuksena tai etäkoulutuksena

Mixtum velho-sensei

Tiesitkö, että tämäkin koulutus voidaan järjestää sekä velhon etäkoulutuksena (livenä tapahtuva verkkokoulutus), paikan päällä avoimena velhon lähikoulutuksena (perinteinen luokkahuonekoulutus) sekä joko etäyhteydellä järjestettynä tai paikan päällä (esimerkiksi asiakkaan omissa tiloissa) pidettynä henkilökohtaisena konsultointina.

Kaikki Mixtumin lähi- ja etäkoulutukset ovat sisällöltään samanlaisia, mutta etänä pidetty verkkokoulutus tapahtuu luonnollisesti etänä verkon välityksellä. Etäkoulutuksessa sinun ei tarvitse matkustaa koulutuspaikalle, vaan voit osallistua mistä tahansa verkon välityksellä. Sekä lähikoulutuksissa että etäkoulutuksissa on sama kouluttaja, sama harjoitusmateriaali ja molemmista saat koulutuksen päätteeksi myös kurssitodistuksen.

Huomaathan, että Korona-tilanteen takia kaikki vuoden 2023 koulutukset järjestetään pääsääntöisesti etänä. Jos haluat mieluummin kouluttajan fyysisesti paikan päälle, suosittelemme tiedustelemaan henkilökohtaista konsultointia, esimerkiksi omassa työpisteessä järjestettynä. Lisäksi, jos olet kiinnostunut tietystä koulutusaiheesta mutta kurssikalenteristamme ei löydy tällaista aihetta, olethan yhteydessä meihin niin pyrimme järjestämään sellaisen!

Adobe Animate -koulutussisältö ja kenelle kurssi sopii?

 • Tavoitteena on perehdyttää kurssilaiset Adobe Animate -ohjelman ominaisuuksiin ja antaa perusvalmiudet ohjelman käytölle.
 • Kurssilla suunnitellaan ja toteutetaan omaa grafiikkaa, harjoitellaan animoimista tutustutaan omien esitysten julkaisemiseen eri käyttötilanteita varten.
 • Kurssilla kerrotaan yleisesti uuden ajan HTML5- ja JavaScript-tekniikoista, niiden mahdollisuuksista ja rajoitteista.
 • Kurssin jälkeen kurssilaiset osaavat suunnitella ja toteuttaa omia animaatioita ja muita julkaisuja sekä julkaista ne esimerkiksi HTML-muotoisena verkkosivuille tai viedä videotiedostomuotoon.
 • Kurssin kohderyhmä: animoijat, graafiset suunnittelijat, web designerit sekä muut erityisesti mainonnan, markkinoinnin tai viestinnän parissa työskentelevät henkilöt. Ylipäänsä kurssi sopii kaikille animoimisesta kiinnostuneille ammattilaisille ja harrastajille!
 • Kurssilaisilla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta opetettavasta aiheesta tai ohjelmasta. Normaali tietokoneen käyttötaito riittää.

Adobe Animate -koulutuksen ohjelmarunko

Tämä Adobe Animate -koulutus on vain valmis runko, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi räätälöidyissä konsultoinneissa. Jos haluat oman räätälöidyn koulutuksen, sisältö voidaan muokata tarpeiden ja toiveiden mukaisesti!

Koulutuspäivä 1:

 • Animate-ohjelmaan tutustuminen, ominaisuudet, käyttöliittymä ja paneelit
 • Erilaiset julkaisumuodot: Flash, HTML5, JavaScript, WebGL, AIR jne.
 • Omien esityksien suunnittelu ja alkuvalmistelut
 • Grafiikan ja muun sisällön tuottaminen omia esityksiä varten
 • Monipuolisesti esimerkkejä piirtotyökaluista ja piirtotekniikoista
 • Animoinnin perusteet ja animointiharjoituksia
 • Ulkoisten media-elementtien hyödyntäminen omissa animaatioissa

Koulutuspäivä 2:

 • Edistyneempi animaatioiden luominen, lisää tekniikoita
 • Animointiharjoittelua: mainosbannerit, tarinankerronta jne
 • Vuorovaikutteisuuden lisääminen ja JavaScript-tekniikat
 • Animaatioiden ja esitysten julkaiseminen eri käyttötilanteisiin
 • Lisäasetukset ja hienosäädöt: videojulkaisu, responsiivisuus yms.
 • Animate-tiedostojen vieminen muihin ohjelmiin ja alustoihin
 • Kysymyksiä ja miten tästä eteenpäin?
Koulutus kuuluu kategorioihin

Osallistu Adobe Animate -kurssille

Alta löydät tulossa olevat Adobe Animate -aiheiset avoimet kurssit. Valitse joko lähi- tai etäkurssi ja sopiva ajankohta. Kurssin omalta esittelysivulla pääset sitten ilmoittautumaan mukaan kyseiselle kurssille ja saat samalla lisätietoja kurssin järjestelyistä.

Hae ja rajaa velhon avoimia kursseja

Avaa/sulje suodattimet

Muuta kortteja isommaksi, jos haluat nähdä enemmän tietoa kursseista.

Suodata kurssiaiheita

Järjestä

 • 4 koulutusta per sivu
 • 8 koulutusta per sivu
 • 20 koulutusta per sivu
 • Näytä kaikki
 • Nimen mukaan (A-Z)
 • Nimen mukaan (Z-A)