Top

JavaScript-koodaus ja -ohjelmointi – lähikurssi, etäkoulutus tai konsultointi

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

JavaScript on yksi webin perustekniikoista HTML- ja CSS-kielien ohessa, mutta samalla se on myös kaikista käytetyin skriptauskieli verkkosivuilla. JavaScriptin-koodin avulla toteutetaan verkkosivuston osia, kokonaisia verkkosivuja ja -sovelluksia. Nykyisin JavaScript-koodia käytetään valtavasti kaikenlaisissa erityisesti verkkosivujen toiminnallisuutta, käyttöliittymää tai muita asioita paravissa tilanteissa. Kaiken kaikkiaan JavaScript onkin tällä hetkellä yksi suosituimmista ja trendikkäimmistä ohjelmointitekniikoista. Koska kaikki selaimet tukevat JavaScript-kieltä natiivisti ja JavaScriptin avulla voidaan nykyisin koodata liki mitä tahansa verkkosivujen ominaisuuksia, JavaScriptin käyttö tulee todennäköisesti vain kasvamaan ja hyvillä JavaScript-koodareilla on varmasti töitä tarjolla sekä nyt että jatkossa.

Verkkosivujen suunnittelijoilta odotetaan nykyisin vähintään JavaScript-kielen perusteiden hallintaa tai ymmärrystä, mutta jos oma roolisi on web-kehittäjä tai UI- tai UX-suunnittelija, JavaScriptin parempi ymmärtäminen ja koodaustaito on ehdottomasti hyödyksi. JavaScript on hieman haastavampi kuin HTML- tai CSS-kielet, koska JavaScript on oikea ohjelmointikieli, kun taas HTML ja CSS ovat yksinkertaisempia merkkauskieliä (Markup language). Toistaalta JavaScript on huomattavasti helpompi oppia ja nopeampaa kirjoittaa, kuin tietyt palvelinpään ohjelmointikielet tai muut ns. korkean tason kielet, kuten vaikkapa Java tai C++. Varsinkin, jos sinulla on jo kokemusta HTML- ja CSS-kielistä tai verkkosivujen tekemisestä muuten, JavaScriptin perusteet voi oppia hyvinkin nopeasti.

JavaScript-koodiesimerkki

Mixtumin JavaScript-koodauskoulutus vie ja tutustuttaa JavaScript-kielen perusteisiin ja opettaa kielen tyypillisimmät käyttökohteet. Lähtökohtaisesti käytämme ns. Vanilla-JavaScript-koodia harjoituksissa ja esimerkeissä, mutta kurssilla puhutaan paljon myös muista JavaScript-kirjastoista, kuten jQuery, Vue, Angular, React, Node jne. Nämä JavaScript-kirjastot monipuolistavat perustason JavaScript-koodausta, mutta näiden käyttöön tarvitaan JavaScript-kielen perusteiden osaamista. Vähintäänkin kurssilaiset ymmärtävät miten nämä eri kirjastot eroavat toisistaan, vaikka näiden kirjastojen ja kielien taitava käyttö vaatisi aivan oman kurssin kustakin kirjastosta erikseen.

Javascript -kurssi joko lähikoulutuksena tai etäkoulutuksena

Mixtum velho-sensei

Tiesitkö, että tämäkin koulutus voidaan järjestää sekä velhon etäkoulutuksena (livenä tapahtuva verkkokoulutus), paikan päällä avoimena velhon lähikoulutuksena (perinteinen luokkahuonekoulutus) sekä joko etäyhteydellä järjestettynä tai paikan päällä (esimerkiksi asiakkaan omissa tiloissa) pidettynä henkilökohtaisena konsultointina.

Kaikki Mixtumin lähi- ja etäkoulutukset ovat sisällöltään samanlaisia, mutta etänä pidetty verkkokoulutus tapahtuu luonnollisesti etänä verkon välityksellä. Etäkoulutuksessa sinun ei tarvitse matkustaa koulutuspaikalle, vaan voit osallistua mistä tahansa verkon välityksellä. Sekä lähikoulutuksissa että etäkoulutuksissa on sama kouluttaja, sama harjoitusmateriaali ja molemmista saat koulutuksen päätteeksi myös kurssitodistuksen.

Huomaathan, että Korona-tilanteen takia kaikki vuoden 2023 koulutukset järjestetään pääsääntöisesti etänä. Jos haluat mieluummin kouluttajan fyysisesti paikan päälle, suosittelemme tiedustelemaan henkilökohtaista konsultointia, esimerkiksi omassa työpisteessä järjestettynä. Lisäksi, jos olet kiinnostunut tietystä koulutusaiheesta mutta kurssikalenteristamme ei löydy tällaista aihetta, olethan yhteydessä meihin niin pyrimme järjestämään sellaisen!

Javascript -koulutussisältö ja kenelle kurssi sopii?

JavaScript-koodauskurssilla tutustutaan JavaScriptin-kielen perusteisiin, kirjoittamiseen, rakenteisiin, funktioihin ja muihin oleellisiin asioisiin ja käsitteisiin. Tarkoituksena on oppia hahmottamaan miten JavaScript-kieltä kirjoitetaan ja miten sitä voidaan hyödyntää verkkosivuilla esimerkiksi osana käyttöliittymää tai muita tehosteita.

 • Tällä koodauskurssilla tutustutaan erityisesti JavaScript-kielen perusteisiin ja hyviin käytäntöihin.
 • Kurssilla käytetään paljon myös HTML- ja CSS-tekniikoita, joten näiden tekniikoiden aiempi käyttökokemus olisi suotavaa, mutta mikään asiantuntija ei tarvitse olla.
 • Kurssilla luodaan lukuisia pieniä koodausharjoituksia.
 • Kurssin jälkeen kurssilaiset tuntevat JavaScriptin perustekniikat ja osaavat hyödyntää JavaScript-koodia omissa verkkosivuprojekteissa.
 • JavaScript-koulutus on suunnattu erityisesti verkkosivujen kehittäjille, verkkovastaaville ja web-sovelluksia raketaville henkilöille, mutta koulutuksessa opituista taidoista on hyötyä myös kaikille ohjelmoinnista kiinnostuneille henkilöille.

Javascript -koulutuksen ohjelmarunko

Tämä Javascript -koulutus on vain valmis runko, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi räätälöidyissä konsultoinneissa. Jos haluat oman räätälöidyn koulutuksen, sisältö voidaan muokata tarpeiden ja toiveiden mukaisesti!

JavaScript-koulutus ei ole tällä hetkellä vielä osa kaikille avoimia velhon lähikursseja. Jos kiinnostuit tästä koulutuksesta, ota yhteyttä niin keskustellaan ja sovitaan vaikkapa henkilökohtaisesta valmennuksesta tai yksityiskoulutuksesta.

Koulutus kuuluu kategorioihin

Osallistu Javascript -kurssille

Velhon Kurssikalenterista ei valitettavasti löytynyt tulevia kursseja juuri tästä aiheesta. Voit tarkistaa kurssitilanteen sekä mahdolliset muut vastaavantapaiset kurssit siirtymällä kurssikalenteriin. Voit myös olla meihin yhteydessä ja tiedustella milloin pidämme kurssin seuraavan kerran tästä aiheesta. Voit myös pyytää tarjouksen omasta privaattikoulutuksesta sovitulla sisällöllä ja sovittuna ajankohtana.

Hae ja rajaa velhon avoimia kursseja

Avaa/sulje suodattimet

Muuta kortteja isommaksi, jos haluat nähdä enemmän tietoa kursseista.

Suodata kurssiaiheita

Järjestä

 • 4 koulutusta per sivu
 • 8 koulutusta per sivu
 • 20 koulutusta per sivu
 • Näytä kaikki
 • Nimen mukaan (A-Z)
 • Nimen mukaan (Z-A)