Top

JavaScript-koodaus ja -ohjelmointi

JavaScript on yksi webin perustekniikoista HTML- ja CSS-kielien ohessa, mutta samalla se on myös kaikista käytetyin skriptauskieli verkkosivuilla. JavaScriptin avulla toteutetaan verkkosivuston osia, kokonaisia verkkosivuja ja -sovelluksia. Nykyisin JavaScript-koodia käytetään valtavasti kaikenlaisissa erityisesti verkkosivujen toiminnallisuutta, käyttöliittymää tai muita asioita paravissa tilanteissa. Kaiken kaikkiaan JavaScript onkin tällä hetkellä yksi suosituimmista ja trendikkäimmistä ohjelmointitekniikoista. Kaikki selaimet tukevat JavaScript-kieltä sellaisenaan ja JavaScriptin käyttö tulee vain yleistymään ja laajenemaan koko ajan enemmän.

Verkkosivujen suunnittelijoilta odotetaan nykyisin vähintään JavaScript-kielen perusteiden hallintaa tai ymmärrystä, mutta jos oma roolisi on web-kehittäjä tai UI- tai UX-suunnittelija, JavaScriptin parempi ymmärtäminen ja koodaustaito on ehdottomasti hyödyksi. JavaScript on hieman haastavampi kuin HTML- tai CSS-kielet, koska JavaScript on oikea ohjelmointikieli, kun taas HTML ja CSS ovat yksinkertaisempia merkkauskieliä (Markup language). Toistaalta JavaScript on huomattavasti helpompi oppia ja nopeampaa kirjoittaa, kuin tietyt palvelinpään ohjelmointikielet tai muut ns. korkean tason kielet, kuten vaikkapa Java tai C++. Varsinkin, jos sinulla on jo kokemusta HTML- ja CSS-kielistä tai verkkosivujen tekemisestä muuten, JavaScriptin perusteet voi oppia hyvinkin nopeasti.

Mixtumin JavaScript-koodauskoulutus vie ja tutustuttaa JavaScript-kielen perusteisiin ja opettaa kielen tyypillisimmät käyttökohteet. Lähtökohtaisesti käytämme ns. Vanilla-JavaScript-koodia harjoituksissa ja esimerkeissä, mutta kurssilla puhutaan yleisesti JavaScript-kielen ominaisuuksista sekä demotaan suosittuja JavaScript-kielen kirjastoja, kuten jQuery, Vue, Angular, React, Node jne. Nämä valmiit kirjastot monipuolistavat JavaScript-koodausta, mutta näiden käyttöön tarvitaan JavaScript-kielen perusteiden osaamista. Vähintäänkin kurssilaiset ymmärtävät miten nämä eri kirjastot eroavat toisistaan ja miten ne palvelevat tai hyödyttävät JavaScript-koodaajaa erilaisissa asioissa ja tilanteissa.

 

Javascript -kurssi joko lähikoulutuksena tai etäkoulutuksena

Mixtum velho-sensei

Tiesitkö, että tämäkin koulutus voidaan järjestää sekä velhon lähikoulutuksena (perinteinen luokkahuonekoulutus) että myös velhon etäkoulutuksena (livenä tapahtuva verkkokoulutus). Molemmat koulutukset ovat sisällöltään samanlaisia, mutta verkkokoulutus tapahtuu luonnollisesti täysin etänä verkon välityksellä. Livenä ja videon muodossa etänä järjestetty koulutus on sinulle mahdollisimman samanlainen kokemus, kuin perinteinen lähikoulutus, mutta sinun ei tarvitse matkustaa koulutuspaikalle, vaan voit osallistua mistä tahansa verkon välityksellä. Sekä lähikoulutuksissa että etäkoulutuksissa on sama kouluttaja, sama harjoitusmateriaali ja molemmista saat koulutuksen päätteeksi myös kurssitodistuksen.

Tarjoamme 17.9.2020 alkaen syyskauden etäkurssit SUPER-edulliseen hintaan: 490 + alv. Tämä on kovin tarjouksemme koskaan!

Jos olet kiinnostunut tietystä koulutusaiheesta, mutta kurssikalenteristamme ei löydy etäkoulutusversiota, olethan yhteydessä meihin ja me pyrimme järjestämään sellaisen!

Javascript -koulutussisältö ja kenelle kurssi sopii?

JavaScript-koodauskurssilla tutustutaan JavaScriptin-kielen perusteisiin, kirjoittamiseen, rakenteisiin, funktioihin ja muihin oleellisiin asioisiin ja käsitteisiin. Tarkoituksena on oppia hahmottamaan miten JavaScript-kieltä kirjoitetaan ja miten sitä voidaan hyödyntää verkkosivuilla esimerkiksi osana käyttöliittymää tai muita tehosteita.

 • Kurssilla tutustutaan JavaScript-kielen perusteisiin ja hyviin käytäntöihin.
 • Kurssilla käytetään paljon myös HTML- ja CSS-tekniikoita, joten näiden tekniikoiden aiempi käyttökokemus olisi suotavaa, mutta mikään asiantuntija ei tarvitse olla.
 • Kurssilla luodaan lukuisia pieniä koodausharjoituksia.
 • Kurssin jälkeen kurssilaiset tuntevat JavaScriptin perustekniikat ja osaavat yhdistää JavaScript-koodia omissa verkkosivuprojekteissa.
 • JavaScript-koulutus on suunnattu erityisesti verkkosivujen tekijöille, verkkovastaaville ja web-sovelluksia kehittäville henkilöille, mutta koulutuksessa opituista taidoista on hyötyä myös muille ohjelmoinnista kiinnostuneille henkilöille.

Javascript -koulutuksen ohjelmarunko

Tämä koulutus on vain valmis runko, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi räätälöidyissä konsultoinneissa. Jos haluat oman räätälöidyn koulutuksen, sisältö voidaan muokata tarpeiden ja toiveiden mukaisesti!

JavaScript-koulutus ei ole tällä hetkellä vielä osa kaikille avoimia velhon lähikursseja. Jos kiinnostuit tästä koulutuksesta, ota yhteyttä niin keskustellaan ja sovitaan vaikkapa henkilökohtaisesta valmennuksesta tai yksityiskoulutuksesta.

Koulutus kuuluu kategorioihin
Avaa/sulje suodattimet

Muuta kortteja isommaksi, jos haluat nähdä enemmän tietoa kursseista.

Suodata kurssiaiheita

Järjestä

 • 4 koulutusta per sivu
 • 8 koulutusta per sivu
 • 20 koulutusta per sivu
 • Näytä kaikki
 • Nimen mukaan (A-Z)
 • Nimen mukaan (Z-A)