Top

WordPress-ylläpitopalvelu

Jaa tämä juttu
FacebookTwitterWhatsUp

WordPress on ylivoimaisesti maailman suosituin julkaisujärjestelmä. Jo yli kolmannes maailman verkkosivustoista on toteutettu WordPressin avulla. Mukaan mahtuu kaikenlaista: valtava kirjo erilaisia työkaluja, lisäominaisuuksia, teemoja, laajennuksia, vimpaimia jne.

Valitettavasti suureen tarjontaan mahtuu myös suuri kirjo eri tavalla koodattuja ominaisuuksia. Pahimmassa tapauksessa yksi rikkinäinen lisäosa tai päivityksen epäonnistuminen voi kaataa koko sivuston ja viedä sen virhetilaan. Vielä pahemmassa tapauksessa verkkosivustoa kohtaan voidaan tehdä hyökkäys, jonka takia voit menettää isolla työllä luodut sisällöt!

WordPressille on tyypillistä, että se muuttuu ja päivittyy koko ajan. Joskus muutokset ovat pieniä ja joskus suurempia, mutta niitä tulee kuitenkin koko ajan tasaiseen tahtiin. Riippuen siitä kuinka usein ja tiheään käyt kirjautumassa sisään palveluun, sinne on voinut tulla lyhyenkin ajan sisällä useita päivityspyyntöjä. Kaikki päivitykset eivät kuitenkaan ole välttämättömiä tai voivat jopa johtaa virhetilanteeseen. Esimerkiksi mitä enemmän sinulla on asennettuja laajennuksia sitä suurempi riski on siihen, että kaksi lisäosaa eivät tule toimeen keskenään ja saattavat laukaista virhetilanteen. Jopa itse WordPressin päivitys saattaa epäonnistuessaan tuoda esille pelkän valkoisen tyhjän ruudun! Oletko koskaan miettinyt mitä tapahtuisi, jos vaikkapa verkkokauppasi olisi jumissa ja asiakkaasi eivät voisi tehdä tilauksia. Menettäisit luultavasti rahaa joka ikinen päivä. Välttämättä ongelma ei ole aina WordPressissä tai siihen luodussa lisäosassa, vaan omat lusikat soppaan heittävät myös serverit ja web-hotellipalvelut, joista voi puuttua tuki jotain ominaisuutta kohtaan tai sitä ei vain ole konfiguroitu WordPress-sivustolle sopivaksi. Haluatko siis ottaa vastuun kaikista teknisistä asioista ja yksityiskohdista? Tiedätkö, kuinka toimia virhetilanteissa, kun sivusto ei toimi tai et jopa pääse enää ollenkaan kirjautumaan WordPressiin sisään? Web-hosting-yritykset eivät ole WordPressin tai siihen liittyvien laajennusten asiantuntijoita, mutta me rakennamme ja päivitämme monenlaisia WordPress-sivustoja koko ajan, joten tunnemme tekniikan enemmän kuin hyvin.

Oletko koskaan pysähtynyt miettimään sitä, jos verkkosivustosi menisi yht’äkkiä rikki jonkin päivityksen tai vaikkapa verkkohyökkäyksen johdosta? Entä mitä, jos menettäisit kaikki sivustolle luodut sisällöt etkä saisi niitä enää koskaan takaisin?

Miksi tarvitaan WordPress-ylläpitopalvelua?

WordPress-ylläpitopalvelu on kuin eräänlainen vakuutus. Tarkoituksena on turvata asioita ja ottaa päivitykset ja varmuuskopioinnit ammattimaisesti haltuun. Esimerkiksi tietoturvan merkitystä ei voi nykypäivänä aliarvioida. Koska WordPress on maailman suosituin järjestelmä, sitä kohtaan tehdään ylivoimaisesti eniten hyökkäyksiä tai vähintäänkin hyökkäysyrityksiä. WordPress-ylläpitopalvelukaan ei ehkä pysty estämään kaikkea, mutta sen tarkoitus on auttaa suojautumaan paremmin kuin mitä vakio WordPress-asennus tarjoaa. Se myös auttaa pitämään asiat koko ajan tasalla, sillä me asennamme kaikki tarvittavat päivitykset sitä mukaa, kun niitä tulee. Lisäksi ylläpitopalvelussa otetaan säännöllisesti varmuuskopioita, jos jotain pahaa pääsisi joskus tapahtumaan. Ylipäänsä ylläpitopalvelun tarkoitus on pitää huoli siitä, että sivusto toimii ja pyörii koko ajan ja sinä voit rauhassa keskittyä omaan bisnekseen!

Tiesithän, että tarjoamme ylläpidon lisäksi myös hakukoneoptimointia erillisenä palveluna. Hakukoneoptimoinnilla pyritään nostamaan sivut korkeammalle Googlen ja muiden hakukoneiden hakutuloksissa sekä saamaan siten lisää kävijöitä eli potentiaalisia asiakkaita verkkosivustolle!

Mitä WordPress-ylläpitopalvelu kattaa?

Kaikista yksinkertaisinta on, kun kyseessä on meidän itsemme toteuttama WordPress-verkkosivusto, -palvelu tai -teema. Silloin tunnemme sivuston kaikki yksityiskohdat ja osaamme tehdä tarvittavat korjaukset ja muutokset nopeasti. Ylläpitopalvelu voidaan kuitenkin ottaa myös muiden toteuttamia verkkosivustoja tai teemoja varten. Ole meihin yhteydessä ja esittele millainen sivusto sinulla on niin osaamme ottaa huomioon kaikki tarvittavat asiat ja suunnitella ylläpitopalvelun juuri sinun sivustoasi varten.

  • Verkkosivustoon voidaan asentaa ja konfiguroida tietoturvaa parantavia suojauksia ja laajennuksia – sellaisia, joita WordPress ei vakiona sisällä.
  • Sivustoon suoritetaan Mixtumin toimesta kaikki kriittiset (esim. tietoturvaan liittyvät) päivitykset sitä mukaa, kun niitä tulee saataville.
  • Muut päivitykset pyritään asentamaan sitä mukaa, kun ne on ensin Mixtumin kehitys- ja testiserverillä testattu ja havaittu yhteensopivaksi ja toimiviksi asiakkaan sivuston kanssa.
  • Päivitykset kattavat varsinaisen WordPressin (core) sekä WordPress-teemojen ja -laajennusten päivittämisen ja myös mahdollisten ongelmatilanteiden korjaamisen, jos päivitysten yhteydessä sellaisia syntyisi.
  • Sivustosta otetaan varmuuskopioita. Varmuuskopio kattaa sekä sivuston (ulkoasu ja toiminnallisuus) että tietokannan (sivuston sisältö). Mahdollisessa hätätilanteessa sivusto on siten palautettavissa takaisin.
  • Mixtumin testiserverillä säilytetään kehitysversiota asiakkaan verkkosivustosta ja tätä versiota pääsee tarvittaessa asiakaskin testaamaan. Esimerkiksi uusia ominaisuuksia ja työkaluja on mahdollista kokeilla ja harjoitella siellä etukäteen ennen, kuin ne otetaan käyttöön aidolla palvelimella.
  • Ylläpitopalvelun ansiosta sinulla on ylipäänsä selkeä kontaksi ja yhteyshenkilö mihin tahansa kotisivuihin liittyvään ongelmaan tai kysymykseen liittyen. Me autamme parhaan kykymme mukaan!

Mitä WordPress-ylläpitopalvelu maksaa?

Se on naurettavan edullinen sen tuomaan hyötyyn nähden. Esimerkkinä ylläpitopalvelun koko vuoden perusmaksulla saat saman (jopa halvemmalla) kuin, jos me tekisimme erillisenä tilaustyönä parin tunnin päivitystyön. Ja koska palvelu on toiminnassa koko vuoden kerrallaan, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä tasaisin väliajoin. Kaiken lisäksi: jos otat palvelun käyttöösi kesken vuotta, maksat kuluvasta vuodesta vain loppuvuoden kuukausien osalta.

Meillä on hyvin selkeä ja kiinteä perushinnasto, mutta jokainen WordPress-verkkosivusto arvioidaan silti aina tapauskohtaisesti, sillä jotkut sivustot vaativat enemmän työtä kuin toiset. Jos kyseessä on meidän itsemme toteuttama WordPress-sivusto, pystymme antamaan hinnan välittömästi ja se on jo luultavasti sovittu sivuston rakennusvaiheessa. Muussa tapauksessa meidän täytyy ensin hieman tutustua sivustoosi ja siellä oleviin yksityiskohtiin.

WordPress-ylläpitopalvelun laskutus on aina 1 lasku kunkin vuoden taitteessa. Ylläpito kattaa siis koko laskutettavan vuoden kerrallaan.

Ajankohtaisia uutisia ylläpitopalveluun liittyen

Vuosien 2018 ja 2019 taitteessa tapahtuu taas paljon. Alla joitakin kohtia, jotka ylläpitopalvelu pyrkii huomioimaan ja tarvittaessa korjaamaan.

  • Monilla palvelimilla siirrytään vuoden 2019 alussa PHP7-versioon ja tämä voi aiheuttaa ongelmia joissakin WordPress-teemoissa. Jos kyseessä on Mixtumin itsensä toteuttama WordPress-teema, me tietysti pidämme huolen siitä, että sivusto toimii jatkossakin palvelimen muutoksista ja päivityksistä riippumatta.
  • Uusi WordPress 5.0 -versio on ilmestynyt. Tämä päivitys muuttaa sisällön luomista ja saattaa aiheuttaa ongelmia sivuston toimivuuden suhteen. Tarvittaessa on mahdollista pitää vanha sisältöeditori, vaikka sivustolle ajetaankin muuten uusimmat päivitykset. Jos sinulla on kysymyksiä tämän päivityksen tai uuden ns. Guttenberg-editorin suhteen, ole meihin yhteydessä.

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä