Top

Velhon etäkurssien ohjeet – kuinka valmistaudut verkkokoulutukseen?

Livenä tapahtuvien velhon videokoulutusten on tarkoitus olla mahdollisimman samanlaisia kokemuksia, kuin aidossa luokkatilassa järjestettävät lähikoulutukset. Tähän oppaaseen on koottu yleisesti velhon live video -koulutusten käytännön järjestelyihin liittyvää tietoa, ohjeita ja vinkkejä.

Mistä paikasta kannattaa osallistua mukaan koulutukseen?

 • Mietithän ja varaathan itsellesi hyvissä ajoin ennen koulutusta sopivan ja rauhallisen työskentely-ympäristön, jossa on myös hyvä ja pätkimätön nettiyhteys.
 • Jos sinulla on hidas langaton nettiyhteys, kytke tietokone silloin mahdollisuuksien mukaan mieluummin verkkoon kaapelilla. Olemme testanneet Mixtumin livelähetyksiä isolla määrällä kävijöitä ja lähetykset ovat toimineet hienosti, mutta huolehdithan itsekin siitä, että sinulla on kaikki kunnossa netin osalta.
 • Jos jaat videokuvan kouluttajalle koulutuksen aikana varmista jo etukäteen, että oman työympäristösi taustalla ei ole mitään sellaista salaista tai epäsopimatonta mitä et halua näyttää 🙂

Kurssikutsu ja linkki verkkokoulutukseen

 • Sinulle lähetetään sähköpostitse noin viikko ennen koulutukseen aloitusta kurssikutsu. Tässä kurssikutsussa on kerrottu tulevan verkkokoulutuksen osoite. Linkkiä voi kokeilla vaikka heti, mutta koulutus avataan virallisesti vasta ensimmäisen koulutuspäivän alussa.
 • Ennen koulutuksen aloitusta voit viettää aikaa ns. virtuaalisessa odotushuoneessa. Kouluttaja tulee paikalle viimeistään juuri ennen kurssin aloitusta ja päästää kaikki kurssilaiset odotushuoneesta mukaan varsinaiseen verkkostriimiin.

Tarvittavat laitteet ja välineet

 • Voit osallistua verkkokurssille periaatteessa millä tahansa päätelaitteella, jolla pääset nettiin. Mixtumin verkkokurssit eivät vaadi sinulta mitään softa-asennusta koulutuksen seuraamista varten. Mikäli kyse on kuitenkin sovelluskoulutuksesta eikä pelkästään luentotyyppisestä koulutuksesta, tarvitset käytännössä oman tietokoneen ja siihen kaikki tarvittavat sovellukset valmiiksi asennettuna.
 • Jotta voit puhua suoraan kouluttajan kanssa, tietokoneessasi tulla olla mikrofoni. Samoin, jotta voit esittää kuvaa itsestäsi, tietokoneessasi tulisi olla web-kamera. Kaikissa tyypillisissä kannettavissa tietokoneissa nämä kuuluvatkin toki laitteeseen jo vakiona. Ota kuitenkin huomioon, että pöytätietokoneissa nämä voivat puuttua ja sinun pitäisi hankkia kyseiset osat erikseen, jotta saat kaiken hyödyn koulutuksesta.
 • Kouluttajan kannalta ei ole väliä, käytätkö itse PC- vai Mac-tietokonetta. Kannattaa kuitenkin testata jo etukäteen, että opetettavat sovllukset vähintäänkin käynnistyvät, sillä verkkokoulutuksesta johtuen et voi hyödyntää hätätilanteessa Mixtumin koulutustiloissa olevia lainakoneita.
 • Jos sinulla ei ole koulutettavan ohjelmiston lisenssiä, voit ladata ilmaisen kokeiluversion useimmista suosituista graafisen alan ja IT-alan sovelluksista. Esimerkiksi Adobe tarjoaa kaikista CC-sarjan sovelluksista ilmaisen 7-päivän pituisen kokeiluversion. Älä asenna tätä kokeiluversiota liian aikaisin, vaan päivä tai pari ennen koulutuksen aloitusta, jolloin sinulle jää aikaa harjoitella ja kokeilla myös koulutuksen jälkeen,
 • Ideaalitilanteessa sinulla olisi kaksi näyttöä tai kaksi erillistä tietokonetta, mutta tämä ei ole mitenkään välttämätöntä. Harjoittelu olisi vain helpompaa ja tehokkaampaa, jos pystyisit seuraamaan toisesta näytöstä kouluttajan ruutua ja tekemään omia harjoituksia toisessa näytössä tai toisella koneella.
 • Muistathan kytkeä kannettavan tietokoneen mielellään jo valmiiksi verkkovirtaan, jotta kesken koulutusta ei tule paniikkia etsiä verkkovirtajohtoa 🙂

Päivän kulku

 • Kurssien päiväaikataulu ja runko on samanlainen, kuin luokkatilassakin tapahtuvassa lähikoulutuksessa. Koulutuksen kesto on siten tyypillisesti klo. 9:00-15:45. Päivän aikana pidetään noin 45 minuutin ruokatauko ja muita pienempiä taukoja ihan tarpeen ja toiveiden mukaan.

Muuta muistettavaa ja huomioitavaa

 • Mikäli tarvitset apua sovellusten asentamiseen tai muuhun tilanteisiin, voit ottaa jo etukäteen yhteyttä joko suoraan kouluttajaan tai Mixtumin asiakaspalveluun. Kurssien tiedustelut, varaamiset, siirrot, peruuttamiset ym. hoituvat nopeiten yhteydenottolomakkeella. Verkossa tapahtuvia velhon koulutuksia koskevat samat peruutus- ja siirtoehdot, kuin velhon lähikoulutuksissa.
 • Koulutuksen jälkeen saat koulutuspalautekyselyn. Vastaathan siihen, sillä vain siten voimme kehittää palveluita entisestään. Verkon kautta livenä lähetettävät kurssit ovat meille uusi koulutusmuoto, joten kuulemme mielellään siitä miten onnistuimme.

Mukavaa ja antoisaa verkkokurssia!

Mixtum verkkokurssit ja digikoulutukset etäopiskeluna
Sisältö kuuluu kategorioihin

Saatat olla kiinnostunut näistä sisällöistä